FIFA

Határozatlan időre felfüggesztették Kamerun FIFA-tagságát

  • MTI

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) határozatlan időre felfüggesztette Kamerun tagságát, mert az afrikai ország kormánya beavatkozott a futballszövetség (FECAFOOT) ügyeibe.

A négyszeres kontinensbajnok kameruni válogatott éppen csütörtökön állt az élre világbajnoki selejtezőcsoportjában, amelyben szeptember 6-án vívná utolsó összecsapását a második helyezett líbiai csapat ellen.   

"Az előírások szerint a FIFA tagszövetségeinek függetlenül, harmadik fél bevonása nélkül kell megoldaniuk ügyeiket" - írta közleményében a FIFA, hozzátéve: bizottságot hoz létre, amelynek az lesz a feladata, hogy átvizsgálja a kameruni szövetség mostani szervezeti felépítését, és megszervezze a tisztújító választást.

Kamerun nemzeti együttese úgy került az afrikai világbajnoki selejtezősorozat I csoportjának első helyére, hogy a FIFA csütörtökön megbüntette Togót, amelynek válogatottjában a Kamerun elleni selejtezős meccsen jogosulatlanul szerepelt egy játékos. A meccset a pályán Togo nyerte 2-0-ra, de a mostani büntetés nyomán 3-0-s kameruni győzelmet állapított meg a nemzetközi szövetség.