Kamion Eb

Ausztriában is esélyes a 16 éves magyar pilóta

  • MTI

A hétvégén az ausztriai Spielberg korábbi Forma-1-es versenypályáján rendezik a kamion Európa-bajnokság következő futamait, az esemény pedig gyakorlatilag a "hazai" versenye a sorozat magyar istállójának, az Oxxo Energy Truck Race Teamnek.

A Kiss Norbertet és a kontinensbajnokság legfiatalabb futamgyőztesét, a mindössze 16 éves Major Benedeket foglalkoztató csapat azzal a reménnyel utazik el a Budapesttől 400 kilométerre fekvő pályára, hogy pilótái újabb jó eredményeket érnek el, s ezeket remélhetően sok magyar néző látja majd a helyszínen. A nyolc istállót és 26 pilótát felvonultató Eb összetett pontversenyeiben a csapatok között az Oxxo Energy Truck Race Team a negyedik, míg a pilóták között Kiss az ötödik, Major a 11. helyen áll három hétvége, azaz 12 futam után. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által szervezett kontinensbajnokság a kategória legmagasabban jegyzett sorozata, a kamionosoknak ugyanis nem szervez világbajnokságot a FIA.

Egy versenyhétvégén négy futamot rendeznek - szombaton és vasárnap kettőt-kettőt -, a programot pedig, ahogyan ezúttal Ausztriában is, különböző betétfutamok, Spielbergben például a magyar Suzuki Swift Kupa versenyei is színesítik. A pályán és annak környékén a teherjármű-ipar legfontosabb szereplőinek kiállítása, valamint koncertek, illetve kamionos kaszkadőr-bemutató is várja az érdeklődőket.