NB II

Németh Gáborról nem feledkeztek meg a Vasasnál

  • Horváth Gergely

A negyvenhez közelítve is az egyik legmegbízhatóbb magyar kapusnak tartják Németh Gábort, aki rövidesen visszatérhet ahhoz a klubhoz, melyben profi pályafutása leghosszabb időszakát töltötte. A feljutásról kevéssel lemaradó, a következő szezont az immár az egycsoportos másodosztályban kezdő Vasas ugyanis szívesen látná soraiban a magyar bajnok portást, akivel a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzés után beszélgettünk. A Puskás Stadionban rendezett találkozón a zöld-fehérek 4-1-re legyőzték Dirk Berger csapatát.

"Nem próbajátékon vagyok a Vasasnál, a klub vezetői szerződést ajánlottak nekem, egyelőre zajlanak a tárgyalások" - mondta a hatharom.com jelent és a jövőt is firtató kérdésére a rutinos hálóőr. "A Ferencváros ellen azért én álltam a kapuban, hogy amennyiben esetleg ide kerülök, ismerjem a csapatot, és persze nekem is jó az, ha játékban vagyok. Vannak néhányan Angyalföldön, például Tóth András és Gróf Attila, akikkel rendszeresen beszéltem akkor is, amikor más csapatban futballoztam. Közel állok ahhoz, hogy befejezzem a pályafutásomat, két klub van, amelyben még szívesen folytatnám. Az egyik a Vasas."

Németh jövőre a Vasas mezében nyújtózkodhat - Fotó: kecskemetite.hu

Németh Gábor korábban két ciklusban, 2005 és 2009 között, valamint 2011-ben összesen 117 élvonalbeli mérkőzésen védte a Vasas kapuját. Az elmúlt szezont a Kecskemét játékosaként kezdte, majd a téli váltást követően Pakson fejezte be.

"Május közepén még védtem bajnoki mérkőzésen, sajnos utána újra megsérültem, így három hetet ki kellett hagynom" - folytatta a Ferencvárossal 2001-ben bajnoki címet szerző kapus. "A felépülésem óta viszont rendszeres edzésben voltam, kapusedzővel dolgoztam Szombathelyen, mert a Haladásnál felajánlották, hogy bármikor tréningezhetek. 38 esztendősen szerintem nem olyan nagy dolog a gólvonalra állni egy edzőmérkőzésen, amellett persze, hogy maximálisan oda kell figyelni. Remélem ennél még jobb is lesz."

Egyelőre nem tudni, hogy kik lesznek az immár egycsoportos másodosztályban küzdő Vasas keretének kapusai, két fiatalembert mindenesetre tesztel a piros-kékek szakmai stábja. Nacsa Péter a Győri ETO, Hermány Bence pedig a Ferencváros második csapatát erősítette az elmúlt idényben az NB II-ben.

"Két nagyon tehetséges fiatalemberről beszélünk, akik abszolút a jövő emberei" - véli Németh Gábor. "Az, hogy végül melyiküket igazolja le a klub, illetve, hogy én Angyalföldön folytatom-e, még meglehetősen képlékeny."