Tour de France

Hét másodperc miatt zárták ki az amerikai kerekest

  • VNA

Szigorúnak bizonyult a Tour de France zsűrije, amely hét másodperces "késés" miatt zárta ki az amerikai Ted Kinget a versenyből.

Nem alakult igazán szerencsésen Ted King számára élete első francia kerékpáros körversenye, hiszen a keddi nizzai csapatidőfutam után a szervezők kizárták őt a mezőnyből. Az idén 100. kiírását ünneplő Tour de France mezőnyére egy 25 km-es etap várt a dél-franciaországi városban, ahol Kingnek az első kilométereken már nehézségei voltak és kisebb sérülése miatt nem tudott elmenni a csapattársaival. Egyedül még végigküzdötte magát ugyan a távon, de mivel a szabályokban meghatározott 25%-os limitidőn kívül ért be a célba, így a szervezők utólag kizárták a versenyről.

A Cannondale csapat vezetői és maga a versenyző is nagyon bosszús volt, lévén a kérlelhetetlen szervezők hét másodperces (!) csúszás miatt büntették ennyire szigorúan a vállsérüléssel küzdő Kinget. "Ted szomorúan vette tudomásul a hírt. Vállsérüléssel küzdve ment végig a távon, pedig nem is tudott felülni az időfutam biciklijére, csak a sima országúti modellel ment Nizzában. Nagy álma volt, hogy itt lehessen a Touron, így érthetően lesújtott minket a hír" - nyilatkozta a csapat szóvivője, Paolo Barbieri. King még a szombati első szakaszon elszenvedett bukása miatt sérült meg.

A sokak szerint talán túl szigorú döntést hozó zsűrielnök ugyanaz a Vincente Tortajada volt az elnöke, aki három évvel ezelőtt a Chris Froome kizárásáról is döntött a 2010-es Giro d'Italián, amikor a brit állítólagos térdfájdalmaira hivatkozva egy rendőrmotorossal húzatta magát rövid ideig.