Átigazolás

Bale és Shaarawy marad, Rooney távozhat, a Real szerb középpályásra feni a fogát

Szétnéztünk a külföldi lapok transzferrovataiban, és összegyűjtöttük, mit írnak a legnagyobb ászok esetleges klubváltásairól. Cavanit ezúttal a PSG-vel boronálják össze, Rooney a Chelsea-be mehet, a Real Madrid pedig Isco után fiatal szerb középpályással erősítené meg fedezetsorát. Vigyázat, kacsa-veszély!

A PSG állítólagos 60 millió eurós ajánlata arra sarkallhatja a Chelsea-t, hogy még mélyebben nyúljon a zsebébe Edinson Cavani megszerzésének érdekében. A londoni kékek a múlt héten egy 53 milliós ajánlattal már jelezték, hogy komolyan érdeklődnek az uruguay-i támadó iránt, ám egyelőre semmilyen konkrét állásfoglalást nem tettek az üggyel kapcsolatban. Sajtóhírek szerint a 26 éves csatár ára augusztusban akár a 63 millió eurós kivásárlási ár fölé is emelkedhet.

Kacsa-faktor: 50%

Cavani ügyével párhuzamosan a Chelsea több csatár-vasat is tart a tűzben. José Mourinho állítólag Robert Lewandowski és Wayne Rooney nevét is bedobta a kalapba, a két csatár egyenként körülbelül 25-30 millió eurójába kerülne a klubnak. Az elsődleges célpont viszont így is Cavani.

Kacsa-faktor: 40%

A szintén a Chelsea által csábított, szintén körülbelül 30 millió eurót kóstáló Stephan El-Shaarawy viszont kikerült a londoni csapat látóköréből. Az egyiptomi származású, de nemrégiben a Konföderációs Kupán már az olasz válogatottal bronzérmet szerző támadó saját maga jelentette be, marad az AC Milannál.

Kacsa-faktor: 6%

A Real Madrid és a Chelsea is élénken érdeklődök a Benfica szerb válogatott középpályása, Nemanja Matics iránt. A 24 esztendős védekező középpályás 2011 januárjában, David Luiz leigazolásával párhuzamosan, éppen a Chelsea-től került az előző évadban minden lehetséges fronton az ezüstérmet begyűjtő portugál sztárcsapathoz.

Kacsa-faktor: 45%

Egyre valószínűbb, hogy a Real Madrid által hosszú ideje csábított Gareth Bale mégis marad a Tottenhamnél. A támadó ügynöke a Marca TV-nek nyilatkozva maga ismerte el, védencéért még egyetlen hivatalos ajánlat sem futott be jelenlegi klubjához.

Kacsa-faktor: 60%

Sajtóhírek szerint már csupán napok kérdése, és hivatalossá válik Thiago Alcantara Manchester Unitedbe szerződése. A Barcelona brazil származású középpályása állítólag már a csapat július 10-én induló ázsiai túráján is részt vesz.

Kacsa-faktor: 15%

A PSV Eindhoven technikai igazgatója, Michael Brands arról beszélt, valószínűtlennek tartja, hogy csapata egyik legígéretesebb játékosa, Kevin Strootman nyáron elhagyja a klubot. A 23 éves, válogatott középpályást sajtóhírek szerint a Manchester United, a Tottenham és a Liverpool is csábítja, de ő ennek ellenére még egy évig maradna a hollandiai kikötővárosban.

Kacsa-faktor: 45%

Több angol sajtóorgánum is egybehangzóan állítja, az Arsenal komolyan fontolgatja, hogy ajánlatot tesz a Manchester City középpályásának, Gareth Barrynek. A 32 esztendős, korábbi válogatott fedezet szerződéséből még egy év van hátra, de a londoniak aligha tudják állni jelenlegi, heti nagyjából 100 ezer fontra tehető bérét. Kérdés, a mostanság többnyire a kispadon ücsörgő játékos a több lehetőség reményében lemond-e fizetése egy bizonyos százalékáról.

Kacsa-faktor: 65%

Az angol élvonal újonca, a Cardiff City a Celtic kenyai középpályását, Victor Wanyamát csábítja. A 21 esztendős, középső védőként is bevethető válogatott futballista vételára 10-12 millió font között mozoghat.

Kacsa-faktor: 20%

A West ham United Andy Caroll leigazolása ellenére tovább erősítené csatársorát - legalábbis erre utalnak azok a sajtóhírek, melyek szerint a klub vezetősége harcba szállt Wilfried Bony megszerzéséért. Néhány nappal ezelőtt még szinte biztosra vehettük, hogy a 24 éves, elefántcsontparti támadó a Swansea-nál köt ki, ám a londoniak úgy döntöttek, egy utolsó pillanatos, 10,5 millió fontos ajánlattal megpróbálják a maguk javára eldönteni a párharcot. A holland élvonal legutóbbi kiírásának gólkirálya korábban már kijelentette, mindenképp a premier League-ben szeretné folytatni pályafutását.

Kacsa-faktor: 35%

A Newcastle United 27 éves játékosa, James Perch, a másodosztályú Wiganhez szerződik. A több poszton is bevethető játékos vételára sajtóhírek szerint 700 és 900 ezer font között lehet.

Kacsa-faktor: 3%

Dwight Gayle, a Peterborough csatára napokon belül a Premier League-ben újonc Crystal Palace csapatához igazolhat. A 22 éves támadó a tavalyi szezonban 29 meccsen 13 gólt szerzett az angol második vonalban, a londoni együttes pedig várhatóan nagyjából 8,5 millió fontot fog leszurkolni a játékjogáért.

Kacsa-faktor: 40%

A Crystal Palace a bekksorát is erősítené, szintén a másodosztályból: a legfrissebb kiszemelt a Leeds United 19 esztendős jobbhátvédje, Sam Byram, akiért 3 millió fontot kér csapata.

Kacsa-faktor: 35%

Roberto Martínez, az Everton újonnan munkába állt spanyol vezetőedzője Nathan Dyerrel erősítené meg csapata keretét. A 25 esztendős, angol játékos piaci értéke 5 millió font környékén mozog, ennyit biztosan elkérne érte jelenlegi klubja, a Swansea.

Kacsa-faktor: 25%

A tavalyi szezonban éppen csak, hogy bennmaradó Sunderland menedzsere, Paolo di Canio jelentős összegeket szánna csapata megerősítésére, ám egyelőre kevés siker koronázza erőfeszítéseit. Legutóbb a Jozy Altidore-ért tett ajánlatát utasította vissza a 20 esztendős csatár jelenlegi kenyéradója, a holland AZ Alkmaar. Az amerikai támadó 41 meccsen eddig 31 találatot jegyez a holland élvonalban.

Kacsa-faktor: 25%

Di Canio Olaszországból is erősítene, legfrissebb kiszemeltjei jelenleg az Internazionale játékosai. Alfred Duncan és Daniel Bessa a középpályán, míg Ibrahim Mbaye a védelem közepén bevethető, ám a fiatal tehetségek játékjogáért egyenként nagyjából 3 millió eurót kérnek az olaszok.

Kacsa-faktor: 75%

A portugál A Bola című napilap arról ír, a Chelsea 12 millió eurót ajánlott a Sporting fiatal játékosáért, Brumáért. A 18 esztendős szélső az élvonal legutóbbi szezonjában robbant be a köztudatba.

Kacsa-faktor: 55%