Szocsi 2014

Közel a megállapodás az NHL hokisaival

Közel a megállapodás az érintettek között, így szinte biztos, hogy az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosai is ott lehetnek a jövő évi szocsi téli olimpián.

Hétfőn Gary Bettman, az NHL vezetője, René Fasel, a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnöke, valamint Donald Fehr, a játékos-szakszervezet vezetője öt órán át tárgyalt New Yorkban a részletekről. „Még van néhány dolog, amit meg kell beszélnünk, de úgy gondolom, hamarosan bejelenthetjük a megegyezést” – nyilatkozta Gary Bettman.

Az NHL-es klubtulajdonosok nehezményezik többek között, hogy semmilyen kompenzációt nem kapnak a busásan megfizetett sztárjaikért, ráadásul két hétre szünetelne a bajnokság az olimpia alatt, így bevételkiesést is el kellene könyvelniük. Elsősorban nem pénzbeli ellenszolgáltatást remélnek, hanem kereskedelmi jogokat szeretnének kicsikarni a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól. A játékosok közül több orosz világsztár már jelezte: ők mindenképpen szeretnének ott lenni a hazájukban sorra kerülő ötkarikás játékokon.