NBA

Irányítók keltek el először a szabadügynök-piacon

Július elsején megnyitott a szabadügynök-piac az NBA-ben, néhány csapat pedig nem is tétlenkedett, már az első napon bedobta magát az erősítések érdekében. Így történhetett meg az, hogy Eric Maynor és C.J. Watson is új együttest talált magának.

C.J. Watson

Nem tétlenkedtek sokáig a csapatok a frissen nyitó szabadügynök-piacon, ugyanis hétfőn már két irányító is megtalálta újdonsült együttesét.

A korábban a Brooklyn Netsnél pattogtató C.J. Watson kétéves szerződést kötött az Indiana Pacersszel, ahol George Hill kispadról történő helyettesítése lesz a feladata. Nem sokkal később a fiatal Eric Maynor is gazdára talált, a tavalyi szezonban a Thundert és a Blazerst erősítő irányító a fővárosba szerződött, a Wizardsban John Wall cseréje lesz majd.

Minden bizonnyal mindkét játékos erősítést jelent majd új együttese számára. C.J. Watson komoly tapasztalattal rendelkezik (korábban a Chicago Bullsban is játszott), az előző idényben pedig 6.8 pontot átlagolt, amit a rájátszásra 8.6-ra tornászott fel. Maynornak szintén jó helye lesz a washingtoni fiatalok között, Wall mögött pedig hasznos perceket kaphat a Portlandben 21 perc alatt 6.9 pontot és 4 gólpasszt átlagoló játékos.