Nemzetközi foci

Az M1 közvetíti a Honvéd és a Videoton csütörtöki, majd a Győr későbbi meccseit

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megszerezte a Győri ETO FC-Maccabi Tel-Aviv labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező közvetítési jogát, továbbá az Európa Ligában érdekelt Budapest Honvéd és Videoton csütörtöki meccse is élőben lesz látható az M1-en.

"A közmédiában cél, hogy minél több és színvonalasabb sportesemény közvetítési jogát megszerezzük, ám azok a sportjogok a legfontosabbak számunkra, amelyek magyar versenyzőkhöz, magyar csapatokhoz köthetők" - idézte az MTVA Sajtóirodájának keddi közleménye Riskó Gézát, az MTVA sportfőszerkesztőjét.

"Ahogy tavaly, idén is közvetítünk BL- és EL-selejtezőmeccseket. Először a Győr vezetésével sikerült megállapodnunk, a magyar bajnok Tel-Aviv elleni oda- és visszavágójának tévés közvetítésére. Reméljük, a Győr sokáig menetel a BL-selejtezőben, és így a mi együttműködésünk is hosszú távú lehet. Csütörtökön a Vidi és a Honvéd odavágóit is élőben adjuk" - tette hozzá a sportfőszerkesztő.

A Budapest Honvéd csütörtöki montenegrói vendégjátéka a Celik Niksic otthonában 17.30-tól lesz látható az M1-en, majd 20.30-tól következik a Videoton-Mladost Podgorica összecsapás. A Honvéd meccsét Menczer Tamás, míg a Videoton és szintén montenegrói riválisának selejtezőjét Knézy Jenő kommentálja.

Július 17-én, szerdán 20.15-től az M1 élőben közvetíti a Győri ETO-Maccabi Tel-Aviv BL-selejtezőt, majd a visszavágót is július 23-án, kedden 20.15 órától. Az első mérkőzésen Knézy Jenő, a másodikon pedig Menczer Tamás lesz a kommentátor.

A találkozókról a Kossuth Rádió is kiemelten tudósít, az összecsapások hajrái élőben lesznek hallhatóak.