Serie A

Az indonéz befektető egyben bekebelezheti az Intert

Bár eredetileg csak a klub részvényeinek 40 százalékát vásárolta volna meg, már 80 százalékra fáj a foga Erick Thohirnek, az olasz Interbe beszállni kívánó indonéz üzletembernek.

Erick Thohir

A 360 millió eurósra becsült klub részvényeinek 40 százalékáért 150 milliót fizetett volna Thohir Massimo Morattinak, az Inter jelenlegi elnök-tulajdonosának, teljes egészében pedig valamikor a 2014-15-ös szezonban vette volna át az egyesületet. Most azonban meggondolta magát, 300 millióért 80 százalékos, azaz bőven többségi részesedést vásárolna, és rövid időn belül meg akarja szerezni a fennmaradó részt is.

Kérdéses azonban, hogy Moratti mit gondol erről a verzióról. A két üzletember a hírek szerint ezen a héten találkozik és tárgyal Milánóban.

A médiaüzletben érdekelt Thohir a kosárlabdában kezdte sportbefektetéseit. Hazájában két csapatot működtet, emellett elnöke a Dél-Kelet Ázsiai Kosárlabda Szövetségnek, valamint résztulajdonosa az NBA-ben szereplő Philadelphia 76ersnek. A labdarúgásba 2012-ben szállt be, amikor résztulajdonosa lett a északi-amerikai bajnokságban résztvevő DC Unitednek.