Átigazolás

A Konföderációs Kupa harmadik legjobb játékosa a Tottenhamben folytatja - hivatalos

Sajtótájékoztatón jelentette be a brazil válogatott Paulinho, hogy a Corinthianstól a Tottenhamhez igazol.

A brazil klub sportigazgatója már bő egy hete azt mondta, hogy a két egyesület közötti tárgyalások az utolsó szakaszban járnak, így nem meglepő, hogy az üzlet megköttetett.

Paulinho Konföderációs Kupa 2013

"Az Inter is érdeklődött, de ajánlatot csak a Tottenhamtől kaptam. Leültünk, megvizsgáltuk, és döntöttünk. Nagy döntés egy ekkora klubhoz igazolni, de vannak pontok, amikor új kihívásra van szükség" - mesélt az átigazolás körülményeiről a 24 éves középpályás.

"Nehéz ilyenkor bármit mondani, de egyértelműen három szép évet töltöttem itt sok címmel. A Corinthians szurkolóinak, vezetőinek és edzőinek azt tudom mondani, hogy nemsokára találkozunk. Vissza fogok térni, köszönhetően annak is, amit értem tettek" - mondta Paulinho.

A középpályás korábban is szerepelt már Európában, a litván Vilnius és a lengyel Lódz együtteseiben, majd 2010-ben igazolt vissza hazájába, a Corinthianshoz. A csapattal brazil bajnokságot, Libertadores Kupát és klubvilágbajnokságot, a brazil válogatottal pedig a hétvégén Konföderációs Kupát nyert. Utóbbi tornán a harmadik legjobb játékosnak választották meg.