NBA

A Clippers aktívan árulja fiatal irányítóját

Egyre több jel mutat arra, hogy a Los Angeles Clippers elcseréli fiatal irányítóját, Eric Bledsoe-t. A játékost ugyanis óránként hírbe hozzák valakivel, azonban eddig még üzlet nem köttetett.

Eric Bledsoe

Eric Bledsoe kinőtte a Los Angeles Clippers kispadját, így hiába kedveli a játékát az új edző, Doc Rivers, minden bizonnyal mennie kell az angyalok városából.

Ezt a feltételezést támasztják alá azok a hírek is, mely szerint a Clippers J.J Redickre, O.J. Mayora, esetleg Arron Afflalóra cserélné őt. A pletykáknak nyilván van is alapja, mivel Bledsoe az egyetlen olyan játékosa a Los Angeles-i együttesnek, aki mozgatható, és akiért komoly ellenértéket kaphat. A fiatal irányító ráadásul egyértelműen megérett a kezdő szerepre, erre azonban Chris Paul mögött aligha lesz lehetősége a Clippersnél. Hab a tortán, hogy Bledose-t már csak egyéves szerződés köti a Clippershez, egy szezonnál tovább tehát aligha tarthatnák őt Los Angelesben.

A pletykákban említett együttesek ráadásul mind-mind irányítógondokkal harcolnak. Orlandóban Jameer Nelson utódját keresik, Dallasban tavaly bebizonyosodott, hogy Darren Collison nem vált be, míg Milwaukee-ban Bledsoe érkezése egyértelműen azt jelentené, hogy a wisconsiniak nem hosszabbítanak Brandon Jenningsszel.

Bledsoe a 2010-es újoncbörzén a 18. helyen kelt el, az előző idényben pedig csereként 8.5 pontot és 3-3 lepattanót, illetve gólpasszt átlagolt.