Konföderációs Kupa

Tettünk egy lépést a világbajnokság felé - Scolari

A brazil válogatott sorozatban harmadszor, összességében pedig negyedszer nyerte meg a labdarúgó Konföderációs Kupát, ugyanis a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban rendezett vasárnapi fináléban 3-0-ra legyőzte a világ- és Európa-bajnok Spanyolországot. A selecao szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari a fényes siker ellenére visszafogottan értékelt, hangsúlyozta, még rengeteget kell dolgozniuk a jövő évi világbajnokságig.

"A meccs előtt azt gondoltam, bármilyen számunkra pozitív eredménnyel elégedett leszek" - nyilatkozta Scolari a finálé után. - "A háromgólos siker sokkal több és jobb, mint amit elképzeltem."

"Még mindig nincs készen a csapat, tudjuk, hogy erősek vagyunk, de még van mit bizonyítanunk. Ma ráléptünk a 2014 felé vezető útra" - fogalmazott Scolari, akivel 2002-ben máig az utolsó világbajnoki aranyérmét nyerte Brazília. A 64 éves szakembert tavaly novemberben hívták vissza a selecao élére. A hazai rendezésű világbajnokságig immár kevesebb, mint 12 hónap van hátra.

"Fantasztikus volt hallani, amikor a közönség azt énekelte, hogy visszatértek a bajnokok. De ne felejtsük el, még nagyon hosszú út áll előttünk. Abban azonban biztos vagyok, hogy az emberek mostantól egy kicsit jobban tisztelik Brazíliát" - folytatta a szakvezető.

Scolarit túláradó szeretettel fogadták a szurkolók

"Az elmúlt 30 napban megvertünk négy korábbi világbajnokot: Franciaországot (barátságos meccsen - a szerk.), Olaszországot, Uruguayt és most Spanyolországot" - emelte ki Scolari.

"A csapatom mostantól több önbizalommal dolgozhat tovább, tisztában vagyunk a képességeinkkel, és talán emelni tudunk a mostani szinten. Egy versenyképes csapatot akarok felépíteni, amely eséllyel indul harcba a világbajnokságon."

"Hiszem, hogy fejlődünk, nagyobb a hitünk és a szurkolók visszatérnek mögénk ,ami csodálatos. Erősek leszünk - szögezte le a szövetségi kapitány. - Eltekintve attól, hogy egyénileg fantasztikus játékosok alkotják a válogatottat, kiemelném, hogy a drukkereink végig támogattak minket, és az egység, a szellem rendkívül fontos tényező."

[1373442] 2013-07-01 00:00:00 Brazília - Spanyolországx;