Orosz foci

Sir Alex Ferguson segédje a Mahacskalában folytatja

A legendás skót tréner egykori segédje, Rene Meulensteen Oroszországba igazolt - a jövőben Guus Hiddink segítője lesz az Anzsinál.

Bár Rene Meulensteen neve messze nem cseng olyan jól az átlagos futballrajongók fülében, mint egykori főnökéé Sir Alex Fergusoné, azért a Manchester United korábbi másodedzője a szakmán belül így is közismert alakja a nemzetközi futballéletnek. Éppen ezért nem keltett különösebb meglepetést, hogy a Sir Alex "nyugdíjba vonulása" miatt szétrobbantott manchesteri edzői stáb oszlopos tagja azonnal kapott ajánlatokat. A 49 esztendős holland szakember nem is várt sokat a jövőjét firtató kérdések megválaszolásával, hanem rábólintott Dzsudzsák Balázs egykori klubjának, az orosz Anzsi Mahacskalának az ajánlatára.

Mester és tanítványa - már Meulensteen is elhagyta a manchesteri klubot.

A jövőben így honfitársával, a napokban szerződést hosszabbító Guus Hiddinkkel egy csapatban dolgozó tréner összesen négy bajnoki címhez és 2008-ban Bajnokok Ligája győzelemhez is segítette a Unitedet - hasonló sikerekre vélhetően egy ideig nem lesz módja az orosz csapatnál, annál is inkább, mert az Anzsi továbbra sem játszhatja otthonában a mérkőzéseit. A Mahacskala vezetői hétfői közleményükben a szakmai stáb további új tagjairól is beszámoltak, így az Arsenaltól érkező masszőr, Danny Flitter és az Everton fizioterapeutája, Dominic Rogan is a klub alkalmazottja lesz a jövőben.

Az Anzsi idén nem tudta kiharcolni a Bajnokok Ligája szereplés lehetőségét, mivel a bajnok CSKA Moszkva és a Zenit Szentpétervár mögött a harmadik helyen végzett az orosz bajnokságban, igaz az Európa Liga csoporkörére azért így is megváltotta "belépőjegyét".