Tour de France

Első munkanapján bakizott nagyot a buszsofőr - videó

  • VNA

Hiába használta tavalyi buszát az Orica kerékpáros csapata, a Tour de France szombati nyitányán mégsem tudta elkerülni a kínos bakit - az első munkanapját teljesítő buszsofőrjük ugyanis fennakadt a bastiai befutó célkapuján.

A francia kerékpáros körverseny szombati első etapjának nagy eseménye az Orica-GreenEdge csapat buszsofőrjének malőrje volt. Mint korábban is beszámoltunk róla, a csapat busza a szakasz végén felállított célkapu alá szorult be, amely miatt a befutót  a szervezőknek három kilométerrel korábbra kellett áthelyeznie. A kínos incidens képei természetesen bejárták a világsajtót, amely után az eseményt közvetítő Eurosport riportereinek sikerült magát a sofőrt is megszólaltatniuk. "Nem tudom, hogy most híres vagyok-e vagy nem, de ettől függetlenül szörnyen érzem magam. Annak tudok csak örülni, hogy senki nem sérült meg az eset kapcsán" - nyilatkozta bocsánatkérően Garikoitz Atxa, aki ugyanazt a buszt vezette, amely tavaly is "teljesítette" a francia kerékpáros körversenyt - mindenféle fennakadás nélkül.

A spanyol sofőr ráadásul duplán kínosan érezheti magát, lévén a bakit az Orica csapatnál eltöltött első (!) munkanapján követte el. A fenti videóban is látható, hogy őt is megdöbbentette az eset, amely után arcát kezeibe temetve próbált "elsüllyedni" szégyenében. "Nem mondhatom, hogy ideális bemutatkozás volt a csapatnál, de szerencsére a többiek nem hagyták, hogy elkeseredjek" - nyilatkozta a buszsofőr, aki miatt a szervezők végül 2000 svájci frankos pénzbírsággal sújtották a versenynek komoly presztízsveszteséget okozó Orica csapatot.