Konföderációs Kupa

Buffon egy superman - lapszemle

„Buffon egy superman” - írta Twitter-oldalán Mario Balotelli. A Konföderációs Kupa bronzmérkőzését már otthonról figyelő Milan-csatár tökéletesen jellemezte a nemzeti csapat kapusát, hisz Gianluigi Buffon három büntetőt is kivédett Uruguay ellen. Az olasz válogatott - amely egy pillanatig sem hasonlított 2009-es önmagára - megszerezte a harmadik helyet, és a lehető legszebben zárta a tornát. Cesare Prandelli mellett az olasz sajtó is elégedett volt az azúrkékek Brazíliában mutatott teljesítményével.

„Köszi Gigi” - írta pár perccel az Uruguay elleni győztes találkozó után a Tuttosport internetes oldala. A torinói székhelyű sportújság hétfőn a Juventus kapusának képével jelent meg, a „Buffon, a büntetők királya” cím kíséretében.

Történelmi tettet hajtott végre Gianluigi Buffon, az olasz válogatottban még nem lépett pályára olyan kapus, aki három lövést is védeni tudott volna egy büntetőpárbaj során. Még a 2000-es Európa-bajnokság elődöntőjének hőse, Francesco Toldo is „csak” két tizenegyest fogott a hollandok ellen (igaz, egyet a rendes játékidőben ugyancsak kivédett, aztán Jaap Stam emlékezetes bombája messze a kapu fölé szállt). A Squadra Azzurra 11. alkalommal jutott el egy torna során a büntetőkig, és vasárnap este ötödik alkalommal sikerült nyernie.

„Ünnep büntetőkkel” - írta hétfői címlapján a La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportújság természetesen Buffont választotta az olasz csapat legjobbjának, de Antonio Candreva és Juventus által figyelt Alessandro Diamanti is a kiváló, 7-es osztályzattal zárt.

A mezőny legjobbja címet Edinson Cavani érdemelte ki, aki továbbra sem tudott érdemben nyilatkozni a jövőjéről. Vinné a Manchester City, vinné a Real Madrid, de egyre többet hallani arról, hogy szívesen maradna a Napolinál.

A Konföderációs Kupán elért harmadik hely kapcsán a Gazzetta megjegyzi, ez a csapat semmiben nem hasonlított a 2009-es tornán nagyon gyengén teljesítő válogatotthoz, ez pedig Cesare Prandelli érdeme. A szaklap állítását Óscar Tabárez is megerősítette: „Olaszország Prandelli vezetésével ismét elfoglalta helyét a világ legjobbjai között” - mondta az uruguayi együttes szövetségi kapitánya.

Prandelli így értékelt: „Összességében azt kell mondanom, hogy fantasztikusak voltunk. Sokat kellett változtatnom az utolsó meccs előtt, de játékban abszolút nem estünk vissza. Kicsit érződött már a játékosaimon a fáradtság, de ez egy ilyen szezon után természetes. A torna legnagyobb tanúsága számunkra, hogy csak akkor tudunk eredményt elérni, ha megyünk előre és szépen játszunk”.

„Neymar és Buffon: a két király” írta első oldalán a Corriere dello Sport. A római székhelyű sportnapilap alig győzte dicsérni hétfői címlapján a spanyolokat kiütő brazil válogatottat és persze a Juventus kapusát.

[1373441] 2013-06-30 18:00:00 Uruguay - Olaszországx;