NHL

Megtalálta a jövő kapusát a New Jersey

  • MD

Az NHL-es draft első körének kilencedik húzásáig kellett várni, hogy megtörténjen az első nagyobb csere az újoncbörzén: a New Jersey Devils Vancouverbe cserélte a kilencedik húzás jogát Cory Schneiderért cserébe. A Vancouver végül Bo Horvatot választotta ki kilencedik helyen.

A New Jersey Devilsnél évek óta felmerülő kérdés volt, hogy ki fogja Martin Brodeurt követni a ketrecben. A 2013-as newarki drafton megválaszolásra került ez a kérdés: Cory Schneider veheti majd át a stafétabotot az Ördögöknél Brodeur visszavonulását követően.

A Devils és a Vancouver Canucks már szombaton megállapodott, hogy az első kör kilencedik választásáért cserébe a kanadaiak a keleti partra küldik Cory Schneidert. Schneider neve akkor vált elérhetővé, miután a vancouveri menedzsment nem tudta elsózni Roberto Luongót egyetlen csapatnak sem.

Schneider az elmúlt évben a Vancouver kezdőjévé nőtte ki magát, és 17-9-4-es mérleget produkált vele a csapat. 98 mérkőzésen 55-26-8-as mutatóval büszkélkedhet, 92.7%-os védési hatékonyság és 2.20-as kapott gólátlag mellett. A playoffban már nem ilyen rózsásak a mutatói, csupán egy meccset nyert meg öt találkozóból, de a 92.2%-os védési hatékonysága és 2.59-es kapott gólátlaga azt igazolja, hogy nem rajta bukott el a Vancouver az elmúlt két évben.

Cory Schneider jövőre Martin Brodeur mellett bontogathatja tovább a szárnyait - Fotó: Getty Images

Schneidert még a 2004-es drafton választották ki 26.-ként. A kapus a csonkaszezont megelőzően hároméves, 12 millió dolláros hosszabbításban állapodott meg a kanadaiakkal, a szerződés lejártával pedig szabadügynökké válhat. Azonban a Devils jelenlegi kapusa, Martin Brodeur valószínűleg a 2014-15-ös szezonban akaszthatja szögre a korcsolyát, így addig Schneider a legjobbtól tanulhat, hogy méltó módon léphessen annak nyomdokaiba.

A Vancouver a kilencedik helyen Bo Horvatot választotta ki. A Devils, hacsak majd nem cserél egyért, akkor 2013-ban és 2014-ben sem húz majd az első körben, miután a jövő évi elsőkörös draftjogukat az Ilja Kovalcsuk-féle büntetés miatt fel kell adniuk.