MotoGP

Ez az ötödik hely bármelyik győzelmemnél jobb - Lorenzo

A címvédő Jorge Lorenzo törött kulcscsonttal az ötödik helyen végzett a MotoGP-ben a Holland Nagydíjon. A spanyol motoros nagyon büszke eredményére.

Lorenzo a csütörtöki szabadedzésen bukott óriásit és sérült meg. Barcelonába szállították, ahol aznap éjjel megműtötték.

"A baleset után elképzelhetetlennek tűnt, hogy két nappal később versenyezzek. Bátrak voltunk, hogy azonnal az operáció mellett döntöttünk. Ha péntekre halasztottuk volna, az orvosok nem engedtek volna rajthoz állni. Hihetetlen volt ez a futam. Vakmerő voltam az első körökben, ilyen sérüléssel nagyon nehéz volt manőverezni és fékezni. Az elején úgy éreztem, fizikailag jól vagyok, aztán a hetedik kör után egyre rosszabb volt, bajlódtam az irányváltoztatásokkal, a kigyorsításokkal, fékezéssel, így meg kellett elégednem az ötödik hellyel. De ez az eredmény szebb bármelyik győzelmemnél" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok, aki a 12. helyről indult.

Lorenzo legnagyobb riválisa, az összetettben vezető Dani Pedrosa a negyedik lett a Hondával, így csak minimálisan tudta növelni előnyét a pontversenyben honfitársa előtt. Assenben Valentino Rossi nyert, a hétszeres vb-első olasz 32 hónap után szerezte meg pályafutása 80. futamgyőzelmét a királykategóriában.