Felkészülés

Ez a teljesítmény nem elég a próbajátékosoktól a Fradihoz - Moniz

Szombat délután lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Ferencváros labdarúgócsapata, a zöld-fehérek a Puskás Ferenc Stadionban, zárt kapuk mögött 4-1-re győztek az NB III Dráva-csoportjának tavalyi ezüstérmese, a TOLLE UFC Szekszárd ellen. Ricardo Moniz csapatában több próbajátékos is lehetőséget kapott, ám a holland tréner nem volt maradéktalanul elégedett a próbázók teljesítményével.

Az első félidőben lendületesen, sok gólhelyezetet kialakítva futballozott az FTC - Fotó: fradi.hu

"A próbajátékosokkal azonban tudatni kell, hogy ez a teljesítmény nem elég a Fradihoz. Ez egy figyelmeztető jel volt a számukra" - fogalmazott Moniz a fradi.hu-nak nyilatkozva. "Igyekeztem minden játékosnak egy félidőnyi terhelést adni, mivel most ez volt a legfontosabb. Az első félidőben több gólt is lőhettünk volna, örömteli, hogy nagyon sok helyzetet kialakítottunk. A következő hetek feladata, hogy egyre frissebb legyen a csapat. A második félidőben főként a tesztjátékosok kaptak lehetőséget. Ebben a játékrészben Busai igazi vezérnek bizonyult, öröm volt ezt látni. Somalia is jól futballozott, de Gyömbér is csapatkapitányként teljesített."

A ferencvárosiaknál négy próbajátékos lépett pályára a Szekszárd elleni találkozón. A 22 esztendős szerb belső védő, Mario Maszlacs, a PMFC-Matias utánpótlás válogatott középpályása, Nagy Dominik, a fiatal Nagy Ádám, valamint a román bajnoki címmel rendelkező, 25 éves támadó, Elek Róbert.

Felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC-TOLLE UFC Szekszárd 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Csukics (12.), Böde (18.), Jenner (27.), Busai (48.) illetve Hencz (75. - büntetőből)

Fotó forrása: fradi.hu