Karrier

Dzsudzsák után Szalai a második legjobban fizetett magyar sportoló

Szalai Ádám csütörtökön aláírta négyéves szerződését új klubjával, a Schalke 04-el. A válogatott csatár körülbelül 2.2 millió eurót (650 millió forint) tehet zsebre évente Gelsenkirchenben.

A Blikk kimutatása szerint ezzel Szalai a második legjobban fizetett magyar sportoló. A lista első helyét Dzsudzsák Balázs foglalja el, a Dinamo Moszkva szélsője átszámítva több mint egymilliárd forintot keres egy évben.

A rangsor első öt helyén kizárólag labdarúgók szerepelnek, a harmadik a West Bromwich Albion légiósa, az 1,5 millió fontot (517 millió forintot) kereső Gera Zoltán, bár az ő fizetése valószínűleg csökkent súlyos sérülése miatt. Huszti Szabolcs 1.5 millió euróért ölti magára a Hannover mezét, Tőzsér Dániel 900 ezer eurót kap Genovában.

A magyar átlagfizetéshez viszonyítva az NB I-es futballisták is szép summát kapnak, a lap információi szerint itthon Rudolf Gergely és Torghelle Sándor keres a legjobban évi 84 milliós évi juttatásával.

Honi viszonylatban az MKB Veszprém sztárja, Nagy László (170 millió forint/év) gázsija közelíti meg a labdarúgókét. Tavaly nyárig az azóta súlyos anyagi gondokkal küzdő Pro Recco olasz vízilabacsapat sem fukarkodott, Kásás Tamás, Benedek Tibor és Madaras Norbert havonta 10 ezer euróval (3 millió Ft-tal) gazdagodott.