Kecskemét

Az NB I nem babazsúr, komoly tétre mennek a dolgok - Bekő Balázs

Hétfőn írta alá 2+1 évre szóló szerződését Bekő Balázs, a KTE-Phoenix Mecano új vezetőedzője. A 41 esztendős tréner, aki a Budaörsöt irányítva a tavalyi szezonban megnyerte az NB III Duna-csoportját, a kecskeméti klub hivatalos honlapján elmondta, szereti a jó hangulatot, a szakmában viszont nem ismer tréfát.

"Azt szoktam mondani, hogy mindent úgy érdemes csinálni, ha vannak benne célok, és valamit el szeretnénk érni, ehhez pedig mindent megteszünk" - mondta Bekő Balázs a kecskemetite.hu-n. "Én is próbáltam sokat tanulni, egyrészt játékoskori tapasztalataimból, másrészt attól a rengeteg kitűnő edzőtől, akivel dolgoztam, így érzésem szerint megtettem mindent érte. Ha a fiatal edzők helyzete korábban téma volt, akkor én is sokszor arról panaszkodtam, hogy értem én, hogy esetleg nincs tapasztalatuk, de esély nélkül nem is tudják megszerezni azt, ki sem tud derülni, hogy van-e tehetségük hozzá. Értem a másik oldalt is persze, hiszen ez nem babazsúr, itt komoly tétre mennek a dolgok, de nagy bátorságnak és hitnek érzem azt, hogy Kecskeméten ez a trend. Én a játékosokkal is így vagyok, nálam nem számít, hogy valaki fiatal vagy öreg. Ha jól dolgozik, jó dolgokat csinál, akkor egy 35-36 éves játékos sem öreg."

Az őt Mezey György segítőjeként alkalmazó Videotonnal 2011-ben bajnoki címet ünneplő szakember elmondta, érti a játékosok gondolkodását és érzéseit, ezeket azonban át kell konvertálni az edzői szempontokhoz is.

"Meg kell találni azt az egészséges egyensúlyt, hogy egyrészt követelni is lehessen, másrészt a pályán is átérezhessem, mi miért történik. Akarnok vagyok, de jó értelemben. Szeretem a jó hangulatot, a gépiességet egyáltalán nem, de a szakmában nem ismerek tréfát. Ha valamit csinálunk, akkor azt csináljuk jól és tegyünk azért, hogy minél jobb legyen, mert csak úgy van értelme. Az eredmény az persze már nemcsak ezen múlik, de a tét ellenére, ez mégiscsak játék."