PSG

Ibrahimovic Blanc és az arab tulaj szerint is marad Párizsban

Bár korábban felmerült, hogy Carlo Ancelotti távozása esetén eligazolhat Zlatan Ibrahimovic a Paris Saint-Germaintől, az új vezetőedző és a klubelnök is marasztalja a csatárt és a többi kulcsembert.

"Ibra fontos a PSG-nek" - mondta sajtótájékoztatóján Laurent Blanc. "Bebizonyította, hogy nagy játékos és profi. Remélem, hogy példát tud mutatni, ami az ő helyzetében fontos. Bízok benne, hogy fejlődni fog a csapat. Megpróbáljuk megtalálni az egyensúlyt a hatékonyság és a szép játék között. Sok játékosa van a klubnak, néhány még kölcsönből is visszatér. Az átigazolási időszak elég hosszú, lesz még mozgás. Távozók és érkezők is."

Laurent Blanc bemutatása a PSG-nél 2013-ban.

Még határozottabb volt Ibrahimovic kérdésében Nasszer al-Khelafi elnök-tulajdonos, aki a spanyol sajtóban a Barcelonával hírbe hozott Thiago Silváról is említést tett: "Sok találgatást olvastam az ő távozásukról, de megerősíthetem, hogy Thiago Silva és Zlatan Ibrahimovic is a szerződése lejártáig marad."

Laurent Blanc a kinevezésének körülményeiről is nyilatkozott.

"Későn érkeztem, de a lényeg, hogy itt vagyok. Sok edző van a piacon, sok a mozgás. Nem számít, hogy első vagyok-e egy listán, az a fontos, hogy kiválasztottak. Innentől a jövőbe kell nézni" - utalt arra, hogy több más edzőt is megkeresett a PSG, mielőtt vele felvette a kapcsolatot Carlo Ancelotti távozása után.

"Sok dolgom volt az elmúlt 48 órában, az edzői stáb összeállítása, az előszezon megtervezése. Később fogok beszélni a játékosokkal, nem mind egyszerre fognak visszaérkezni. A stábom még nem állt össze teljesen. Beszélgettünk már erről Leonardóval (a PSG sportigazgatója - a szerk.). Realistának kell lennünk, mindenki szabadságra vágyik, de edzőként beszámolással tartozom a sportigazgatónak és az elnöknek. Célokról még nem beszéltünk, de van tippem: címek tekintetében ugyanaz, mint tavaly, játék tekintetében pedig a további fejlődés" - zárta szavait a vezetőedző.