Kosárlabda

A bajnok Alba az Európa Kupában, az Olaj az Eurochallenge-ben indulna

Egy magyar férfi kosárlabdacsapat nevezett a nemzetközi második vonalnak számító Európa Kupába, és további négy kíván részt venni a harmadik számú kontinentális sorozatban, az Eurochallenge Kupában.

A bb1.hu szaklap pénteki tájékoztatása szerint a bajnok Bericap Alba Fehérvár indulhat az EK-ban, az NB I-ben ezüstérmes Szolnoki Olaj, továbbá az Atomerőmű SE, a Jászberény és a Körmend pedig az Eurochallenge-ben méretné meg magát.

"A fehérváriak jelezték, hogy ők csak az Európa Kupába adták le a nevezésüket, ahová a Szolnok szabadkártyát igényelt" - nyilatkozta Bodnár Péter, a szövetség (MKOSZ) főtitkára. "Az egyelőre nem tisztázódott, hogy mi lesz akkor, ha a szolnokiak megkapják az engedélyt az EK-indulásra, hiszen akkor felszabadul még egy hely."

A főtitkár kifejtette, elképzelhető, hogy ebben az esetben az MKOSZ a nemzetközi szövetséghez fordul, hogy még egy magyar klubot felkérhessen a szereplésre.

A nőknél korábban eldőlt, hogy a bajnok Uniqa-Euroleasing Sopron és az ezüstérmes HAT-AGRO UNI Győr indul a legjobbakat felvonultató Euroligában. Az Európa Kupában a Work Force DVTK Miskolc, a PEAC-Pécs és a PINKK Pécsi 424 jelezte részvételi szándékát.