NHL

Újabb korlátozott ügynökével hosszabbított a Blues

  • MD

A St. Louis Blues négyéves hosszabbítást kötött Kevin Shattenkirkkel, a csapat védőjével összesen 17 millió dollár értékben.A St. Louis Blues négyéves hosszabbítást kötött Kevin Shattenkirkkel, a csapat védőjével összesen 17 millió dollár értékben.

Patrik Berglund hosszabbítása után nem váratott sokáig magára az újabb nagy bejelentés: Kevin Shattenkirk sem távozik a közeljövőben a Zenészektől. A 24 éves védő szerdán négy évre szóló 17 millió dolláros hosszabbításra bólintott rá a csapattal.

Az elmúlt idényben öt gólig és 23 pontig jutott a fiatal amerikai bekk, mellyel a második legeredményesebb Blues védő volt Alex Pietrangelo mögött. Összesen 201 mérkőzésen a Coloradóval és a St. Louisszal 23 gólt és 109 pontot jegyzett eddig, és +18-cal áll a védőknél fontos +/- mutatóban.

Kevin Shattenkirk évi 4.25 millió dollárral fog gazdagodni a következő négy idényben - Fotó: USA Today Sports

A Blues vezetősége így sem dőlhet hátra, mivel még további korlátozott szabadügynökökkel kell megállapodnia: Alex Pietrangelo, Chris Stewart, Kris Russell és Jake Allen is kaphat majd július 5-től ajánlatot más csapatoktól, melyet követően kompenzáció fejében átengedheti a Blues őket az ajánlatot tévő klubnak.

Doug Armstrong általános igazgató azonban nem törődik a határidővel, és meglátása szerint akkor fog mindkét fél rábólintani az adott ajánlatra, ha az minden igényt kielégít. Addig sincs prioritás a csapatnál, hogy kivel kellene előbb hosszabbítani.

"Ezek mind különálló tárgyalások. Az én meglátásom szerint nem is igazán hatnak ki egymásra ezek."