NHL

Törött bordával és lyukas tüdővel is játszott a Boston játékosa

  • MD

Patrice Bergeronról, a Boston Bruins csatáráról a nagydöntő után kiderült, hogy a törött bordája mellett kilyukadt a tüdője is, ennek ellenére játszott a jégen.

Aki követte az NHL idei playoffját, az láthatta, hogy Patrice Bergeron, a Boston Bruins csatárát nem véletlenül nevezik a csapattársak Harcosnak. Az arcán ékeskedő seb azonban semmi ahhoz képest, amivel a testén belül meg kellett birkóznia a nagydöntő folyamán.

Patrice Bergeron az idei playoffban rászolgált a Harcos becenévre - Fotó: Getty Images

A francia-kanadai játékos törött bordája ellenére is vállalta a játékot a hatodik meccsen, de a nagydöntő utáni vizsgálatok kimutatták, hogy ezen felül egy kisebb lyuk is keletkezett a tüdejében, valószínűleg a törött bordájának köszönhetően. Mindemellett pedig a porca is elszakadt, illetve a válla is kijött a helyéről.

"Nem tudom kellően kiemelni a teljesítményét, amit csinált még sérülten is" - véleményezte a  játékos mestere, Claude Julien.

A tüdősérülésről annyit meg tudtak állapítani az orvosok, hogy szerencsére nem a mérkőzés közben keletkezett.

"Nem tudom pontosan mi történt, de nem tudott volna játszani, ha a meccs közben történik ez, úgyhogy valószínűleg utána keletkezett ez" - nyilatkozta Peter Chiarelli általános igazgató.

A csapattársak sem tudtak elmenni Bergeron hősiessége mellett.

"Bergeron akaratossága, hogy játsszon a mérkőzésen, és ott mindent kiadjon magából egyszerűen lenyűgöző. A sérülések ellenére is játszott, és győzni akart... ezért is ő az egyik vezére a mi együttesünknek. Megmutatta, hogy milyen fontos játékos is ő. Minket is megihletett, ahogy felszívta magát a hatodik meccsre, és szerintem ezért kezdtünk olyan jól. Remélhetőleg most megkapja a jól megérdemelt pihenést, és teljesen meggyógyul, hogy a következő idényre készen álljon" - dicsérte társát Milan Lucic.