Bundabotrány

Telkiben vezettek meccset a bunda miatt eltiltott bírók?

Noha örökre eltiltották a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől Mocsári Tamást és Selmeczi Krisztiánt, a két korábbi játékvezető május 14-én Vasas Kubala Akadémia-Fluminense utánpótlás-találkozón közreműködött, az előbbi fújta a sípot, az utóbbi lengette a zászlót a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában, Telkiben - írja a Blikk.

Az angyalföldi vezetők csak az utolsó pillanatban találtak játékvezetőket, éppen Mocsáriékat, akik elfelejtettek szólni eltiltásukról. A meccs közben fény derült a dologra, de akkor már nem lehetett mit tenni - számolt be a Blikk az esetről. Később erről értesítették az MLSZ-t, amely fegyelmi vizsgálatot indított az akadémia ellen nemzetközi mérkőzés jogosulatlan megrendezése miatt.

"Pénzbírságot, 100 ezer forintot kell fizetnünk – árulta el Kovács Norbert, az akadémia ügyvezetője, aki nem kívánta megnevezni, melyik munkatársára bízta a bírószerzést. – Hibáztunk, elfogadjuk ezt a döntést."

A Magyar Labdarúgó Szövetség azt állítja, nem bakizott az ügyben. "Az MLSZ nem küldhetett játékvezetőket, mert hiányzott a brazil szövetség engedélye arra, hogy nemzetközi meccsen vehet részt a Fluminense" – tette hozzá Borbély Zoltán jogi igazgató, szóvivő. "Az eltiltott bírók felkérése miatt kapott pénzbírságot a Vasas. Kétségtelen, a játékvezetőket is felelősség terheli, mert nem jelezték, hogy a nemzetközi szövetség véglegesen eltiltotta őket."



Mocsárit és Selmeczit az elsők között vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba a bundabotrányban, mert közreműködtek egy felnőtt (Észtország–Bulgária 2-2, 2011. február 9.) és két U20-as barátságos találkozó (Argentína–Chile 3-1, 2010. november 14., Argentína–Bolívia 1-0, 2010. december 18.) elcsalásában. Ezeken két társukkal, Csák Jánossal és Lengyel Kolossal összesen nyolc büntetőt fújtak be, de arra is volt példa, hogy a 103. percben ítéltek tizenegyest.