Átigazolás

Szalai négy évre írt alá, a 28-as mezt kapja Gelsenkirchenben

A Schalke 04 a Twitter-bejelentés után csütörtökön délután hivatalos honlapján is megerősítette Szalai Ádám átigazolását.

A magyar válogatott csatár négy évre írt alá a Bányászokhoz, a 28-as számú mezt kapta meg új klubjában. Sajtóhírek szerint a Schalke nyolcmillió eurót fizetett a Mainznak a 25 éves játékosért - ezzel Szalai a második legértékesebb magyar labdarúgó Dzsudzsák Balázs után.

"Szalai Ádám nagyszerű csatár, aki gólérzékenységével hívta fel magára a figyelmet Mainzban. A legutóbbi szezon megmutatta, hogy sok jó játékosra van szükségünk, fontosnak tartjuk, hogy verseny legyen a csapaton belül. Ádám tökéletes korban van, erős személyiség. Sikerre éhes, szép eredményeket szeretne elérni a Schalkével" - nyilatkozta Horst Heldt, a Schalke klubmenedzsere. Szalaitól a királykékek harmadik nyári igazolása a brazil Felipe Santana és a német Christian Clemens után.

A 16-szoros válogatott támadó 2010 óta játszik a Bundesligában, a Mainz színeiben 64 bajnoki mérkőzésen 20 gólt szerzett. A magyar nemzeti csapatban 2009 februárjában debütált. Új csapatában Klaas-Jan Huntelaar, a hollandok világbajnoki ezüstérmes csatára lehet az ékpárja.