Konföderációs Kupa

Neymart nem érdekli, hogy műeséssel vádolják, csak a csapat győzzön - videó

Brazília szerdán 2-1-re legyőzte Uruguayt a Konföderációs Kupa elődöntőjében, köszönhetően többek között Neymarnak is, aki azonban nem csak jó megmozdulásokkal hívta fel magára a figyelmet.

Brazília-Uruguay elődöntő a Konföderációs Kupán 2013-ban.

A Barcelona újonnan igazolt játékosa az első gól előtt nagy helyzetet dolgozott ki, aminek folyományaként aztán Fred be tudott találni, a második találatot pedig az ő szögletéből fejelte be Paulinho. Ugyanakkor sokaknak a csatár műesése lesz emlékezetes, amit egy Walter Garganóval való találkozásnál mutatott be, eljátszva, hogy az ellenfél arcon ütötte őt.

Az esés

Diego Lugano, az Urugayi válogatott hátvédje már a meccs előtt felhívta a figyelmet arra, hogy Neymar könnyen elesik, amivel igyekezett nem foglalkozni a brazil játékos: "Akinek van szája, az azt mond, amit akar. Ez engem nem érdekel. A legfontosabb, hogy segítsem a csapatot és a csapat nyerjen."

Ami a meccs szakmai részét illeti, így vélekedett a csatár: "Tipikus elődöntő volt. Irányítani tudtuk a játékot. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de nyerni tudtunk, és ez a legfontosabb."

Brazília ellenfele a döntőben a 21 órakor kezdődő Spanyolország-Olaszország mérkőzés győztese lesz, amiről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-on.

A Brazília-Uruguay meccs összefoglalója