Konföderációs Kupa

Csaknem lehetetlen legyőzni a spanyolokat - Prandelli

  • Szabó András

Fájhat a feje Cesare Prandellinek. Az olasz válogatott szövetségi kapitányának ugyanis az ellen a spanyol válogatott ellen kell kitalálnia valamit, amely tavaly Kijevben 4-0-re megverte csapatát az Európa-bajnokság döntőjében, s eddig a Konföderációs Kupán sem mutatott túl sok gyengeséget.

A spanyolok sokkal könnyebb helyzetben vannak, mint mi, mert ők már a csoportból is könnyedén jutottak tovább” - kezdte a Fiorentina egykori sikeredzője. „Nyilvánvaló mindenki számára a játékstílusuk, és az is, hogy ők a favoritok."

"A spanyol a világ legjobb válogatottja, és ezt már bebizonyították az elmúlt 4-5 évben. Csaknem lehetetlen legyőzni őket. Nincs olyan ember, aki szívesen játszana velük, de nekünk muszáj lesz, és meg vagyok győződve róla, hogy meg tudjuk nehezíteni nekik a meccset. Egy ekkora próba mindig nagy motivációt ad a játékosoknak.

A motivációt egy kicsit letörheti, hogy a combizomhúzódás miatt hazatérő Mario Balotelli nélkül kell majd megpróbálnia a lehetetlent Buffonéknak. „A helyes szemszögből kell megközelíteni a dolgot; remekül játszottunk, és az elődöntőben vagyunk, azaz már elértünk valamit. Balotelli nélkül még inkább a csapatszellemre és a támadások felépítésére fogunk koncentrálni. Jól tartják meg a labdát, és nagyszerűen támadnak a spanyolok, ezért annyit kell futtatnunk őket, amennyit csak lehet. Azt szeretném, ha az olasz válogatott olyan bátran játszana ellenük is, mint ahogy a brazilok elleni második félidőben.

Prandelli amiatt is kapott kritikát, mert az olasz válogatottra nem jellemzően rengeteg gólt kapott csapata. Szinte hihetetlen, de a három csoportmérkőzés alatt nyolcszor fordulhatott hátra Buffon, hogy kiszedje a labdát a hálóból. „Négy gólt meg sem kellett volna adni a szabályok szerint, így négynél járunk. Inkább arra a nyolcra gondolok, amit mi lőttünk, még ha az egyik (a Japán elleni tizenegyes – a szerk.) elég szerencsés is volt.

A válogatottat 2010 óta irányító szakember emellett az összképet is nézte, és bár csalódott volt a rosszul összeállított versenynaptár miatt, de véleménye szerint jó főpróba a nyolc csapatos minitorna a jövő évi vb-re. „Muszáj, hogy figyelembe vegyük a játékosok testi és fejbeli fáradtságát. A Konföderációs Kupa egy nagyszerű torna, de jobban kéne szervezni. Minden csapatnak ugyanannyit kéne játszania - ehelyett mi hat napon belül három meccsen is pályára lépünk. Ezért van annyi sérülés is."

"Ennek ellenére a most megszerzett tapasztalat még hasznunkra lesz a világbajnokságon. Most rengeteg játékosom előrelépett temperamentumban és személyiségben is; egy olyan csapat, amely úgy játszik, mint mi a brazilok elleni második félidőben, az csak jót jelenthet a jövőre nézve. Mások feladták volna 1-3-as állásnál.

A 21:00-kor kezdődő Spanyolország-Olaszország mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be a hatharom.com-on!

[1373440] 2013-06-27 21:00:00 Spanyolország - Olaszországx;