NBA

Bonyolódik a Cavaliers draftja

  • Barcsai Róbert

Egyre inkább bonyolódik a Cleveland Cavaliers helyzete a drafton, hiába rendelkezik ugyanis a csapat az 1/1-es választással, egyelőre csak találgatások folynak, hogy kit húz majd az ohiói együttes, sőt, a draftcetli több cserepletykában is érintett.

Nerlens Noel

A 2013-as Draft Lottery legnagyobb nyertese egyértelműen a Cleveland Cavaliers gárdája volt, hiszen az elmúlt három évben másodszor nyerte el a legjobb választás lehetőségét az együttes. Ennek ellenére a csapat nincs könnyű helyzetben.

Amint arról korábban beszámoltunk, többek között a New Orleans Pelicansnak is felajánlotta a Cavs az 1/1-es draftcetlit, de az elmúlt időszakban arról is hallani lehetett, hogy a Minnesota Timberwolves elutasította az ohiói gárda Kevin Love-ért felajánlott Dion Waters és Tristan Thompson játékjogából, illetve az 1/1-es választásból álló csomagját.

A Cavs a hírek szerint úgy áll a drafthoz, hogy szeretnék a legnagyobb tehetséget elvinni, függetlenül attól, hogy milyen poszton kellene megerősíteni a keretet. Az eddigi pletykák arról szóltak, hogy a Nerlens Noel-Alex Len duó közül kerül ki az idei 1/1-es, de most Victor Oladipo neve is felmerült. Noel gyakorlatilag minden mock drafton (draft előzetes) az első helyen szerepel, ám az idei egyetemi szezonban komoly sérülést szenvedő játékos kiválasztása óriási kockázattal járhat, arról nem is beszélve, hogy leghamarabb Karácsony tájékán mutatkozhatna be az NBA-ben.

A liga vezetőinek egybehangzó véleménye szerint az idei újoncbörze legbiztonságosabb választása Victor Oladipo lehet, akinek értéke nagyot nőtt a mock draftokon. Az viszont más kérdés, hogy a fiatal dobóhátvéd valóban az igazi 1/1-es kategóriába tartozik-e?

A Cavs ráadásul újabb választási jogra is szert tehet, mivel a hírek szerint a Brooklyn Nets szívesen odaadná a 22. draftcetlit C.J. Milesért cserébe.