NHL

A Vancouver új edzője javítana a róla kialakult képen

  • MD

John Tortorella új hozzáállással kezdett neki vancouveri karrierjének, és fogadkozik, hogy másképp fog viselkedni a média kereszttűzében, mint tette azt New Yorkban.

John Tortorellát kedden mutatták be hivatalosan a Vancouver Canucksnál, és akik csak egy interjút is láttak tőle New Yorkban, azoknak rögtön szembeötlő lehetett a modorbeli változás, amin keresztül ment az elmúlt hetekben a szakember. Tortorella maga is tudatában van annak, hogy a New York-i újságírókkal való viszonya alaposan lerontotta hírnevét, és Vancouverben mindent megtesz annak érdekében, hogy ezen javítson.

John Tortorella derűsen és jókedvűen mutatkozott be a Vancouver Canucks élén - Fotó: The Canadian Press

"Ez az én saram, amihez asszisztáltam, és nekem kell ebből kikecmeregni. Amikor elveszted a munkát, akkor egy kicsi gödörbe kerülsz és újra definiálod magad. Megpróbálsz tanulni, és én feltétlenül átestem ezen a folyamaton. Hogy hibáztam-e? Abszolút. Azonban tudom, hogy milyen fontos ez a munka ebben a ligában, főleg ebben a városban" - nyilatkozta Tortorella.

Az 55 éves szakember jelenleg a legeredményesebb amerikai edző a ligában 410 győzelemmel, és 2004-ből van egy év edzője címe, valamint egy Stanley-kupája is a Tampa Bay Lightninggel.

Tortorella nem tagadta, hogy régi vágya teljesült azzal, hogy végre Kanadában edzősködhet.

"Hogy végre itt is szerepelhetek, ennél izgatottabb már nem is lehetnék. Mindig is gondoltam erre, és szerettem volna egyszer megkapni a lehetőséget."