NHL

A korábbi év újonca készen áll a Flyers vezetésére

  • MD

Steve Mason készen áll arra, hogy elsőszámú kapusként teljesítsen a Philadelphia Flyersnél, bár előreláthatólag majd kap konkurenciát egy veterán kapus képében.

Az Ilja Brizgalov-éra kedden véget ért, miután a Philadelphia Flyers általános igazgatója, Paul Holmgren beadta a szükséges papírokat a ligának a kapus kivásárlásával kapcsolatban. A Flyersnél így minden jel arra mutat, hogy Steve Mason lesz az elsőszámú kapus a jövőben, aki nem riad vissza az új kihívástól.

"Attól függetlenül, hogy ki lett volna a másik kapus az edzőtáborban, készen álltam arra, hogy elnyerjem a kezdő kapus munkát" - nyilatkozta a 25 éves portás, aki a cserestop után mintha visszanyerte volna azt a formáját, amivel kiérdemelte 2009-ben az év újonca címet. Hét meccsen 1.90-es kapott gólátlaggal, és 94.4%-os védési hatékonysággal zárt.

Steve Mason készen áll arra, hogy ismét kezdőkapus legyen az NHL-ben - Fotó: Getty Images

"Nagy szurkolója vagyok Steve Masonnek. Ő egy nagyon fiatal kapus, és a kora ellenére rengeteg tapasztalattal bír. Ideális esetben szerzünk majd egy másik embert, akivel együtt dolgozhat, de a meló nagy része rá hárulna. Meglátjuk, hogy alakul" - értékelte fiatal tehetségét a Holmgren.

A Flyers a július 5-én nyíló szabadügynök-piacon több kapus közül is választhat, de leginkább Jose Theodore, Ray Emery, Jevgenyij Nabokov vagy Dan Ellis kerülhet szóba a narancsmezeseknél.

Mason a Flyers előtt a Columbusnál szolgált, ahol 2009-ben megválasztották az év újoncának. A következő három és fél idényben azonban messze elmaradtak a statisztikái az újonc évében mutatott formájától, és idén pont a Flyerstől elcserélt Szergej Bobrovszkij túrta ki a kezdő posztból. Az áprilisi cserét követően többször is kifejtette, hogy igazi megváltás volt a csere számára.

"Természetesen Bryz távozásával egy nagy esély nyílt előttem. Egy nagy kihívásként élem meg ezt, és készen állok rá. Ez egy nagyon izgalmas időszak számomra" - véleményezte a kialakult helyzetet a fiatal kapus.