NBA

A Blazers sztárja utál Portlandben lenni

  • Barcsai Róbert

Nehéz helyzetben találhatja magát a nyáron a Portland Trail Blazers együttese, hiszen a legutóbbi hírek szerint a csapat legfontosabb láncszeme, LaMarcus Aldridge nem érzi jól magát Oregonban, ezért örülne, ha elcserélnék.

LaMarcus Aldridge

Évek óta úgy tekinthetünk a Portland Trail Blazers együttesére, mint egy fiatal, rendkívül tehetséges gárda, azonban az elmúlt két szezonban az oregoniak képtelenek voltak elérni a rájátszást, sőt, a 2000/2001-es szezon óta számukra minden playoff véget ért az első körben.

A jelek szerint ezt LaMarcus Aldridge, a csapat vezére is megelégelte. A liga legjobb erőcsatárai közé tartozó játékos a szezon végén adott nyilatkozatából kiderül, hogy nem érzi jól magát Portlandben: "Azért utálok Portlandben lenni, mert itt az ember nem tud semmit sem csinálni."

A legújabb hírek szerint Aldridge egy esetleges cserének rendkívül örülne, amelynek oka nem csak a csapat eredménytelensége, hanem Portland városának unalmas mivolta is.

Az ügyben természetesen a vezetőség is megszólalt, Neil Olshey szerint kizárt, hogy a csapat elkezdje árulni az erőcsatárt: "Nem emelem fel a telefont azért, hogy elcserélhessük őt, azonban ha valaki megkeres minket, megfontoljuk az ajánlatot, amennyiben az eredményesebbé teheti a csapatot." Érdekesség, hogy Aldridge egy esetleges cserén kívül másképp nem hagyhatja el az oregoniakat, mivel még két évig szerződés köti őt a Blazershez.

LaMarcus Aldridge a 2006-os drafton a második helyen kelt el, azóta pedig a liga egyik legjobb erőcsatárává nőtte ki magát. Az elmúlt szezonban 74 mérkőzésen lépett pályára, 21.1 pontot átlagolt, ráadásul a védekezésből is kivette a részét a maga meccsenkénti 9.1 lepattanójával és 1.2 kiosztott sapkájával.