Átigazolás

Szalai nélkül kezdi a felkészülést a Schalke

  • MTI

Csütörtökön megkezdi a felkészülést a következő idényre a Schalke 04 labdarúgócsapata, amelynek kívánságlistáján Szalai Ádám neve is szerepel. Az üzlet egyelőre nem köttetett meg, így az első edzést nagy valószínűséggel a magyar játékos nélkül tartják meg.

A Mainz vezetői hétfőn elárulták, hogy a gelsenkircheniek ajánlatot tettek a 25 éves csatárért, de Christian Heidel menedzser azt mondta, hogy a vételi szándékot elutasították. Hozzátette: nem tudja, hogy a Schalke tesz-e jobb ajánlatot.

Szalai 2010 óta szerepel a Mainzban, a Bundesliga elmúlt idényében 13 találatával a csapat házi gólkirálya volt. A szerződése 2015-ig szól, a kivásárlási ára pedig - a hírek szerint - nyolcmillió euró.

"Alapvetően nem szoktam a szerződések tartalmáról beszélni. Ha lenne ilyen kitétel a játékos kontraktusában, akkor egy bizonyos ajánlat esetén nem akadályozhatnánk meg, hogy eligazoljon. Ha viszont nem lenne, akkor mi döntethetnénk el, hogy hagyjuk-e elmenni. Ennyit tudok önöknek mondani" - mondta újságíróknak Heidel.