NBA

Luol Deng és a Bulls megkezdték a tárgyalásokat

  • MD

A Chicago Bulls megkezdte a tárgyalásokat Luol Denggel a brit játékos hosszabbításával kapcsolatban.

Luol Deng még egy évre van attól, hogy szabadügynökké válhasson, de a Chicago Bullsnál ezt szeretnék elkerülni. A Bulls vezetői és a játékosa ügynöke már a playoff-búcsú óta folyamatosan tárgyalnak a sztár hosszabbításáról, és a csütörtöki draft után újult erővel ülhetnek neki a tárgyaló asztalnak.

Deng kihagyta a playoff első körének hatodik és hetedik meccsét, majd a Miami elleni szériában már egyszer sem tudott pályára lépni hátproblémák miatt.

Luol Deng benne szerepel a Chicago távlati elképzeléseiben - Fotó: USA Today Sports

A Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau régóta kulcsfiguraként tekint Dengre, aki az elmúlt idényben 16.5 pontot, 6.3 lepattanót és 3 asszisztot átlagolt. Denget még 2004-ben draftolta a Bulls, azóta nem cserélt csapatot kilenc idény alatt.

A Bullsnál az egyetlen gondot a luxusadó jelenti. Derrick Rose a következő évre már visszatér a keretbe, és Denggel, Joakim Noahval, valamint Carlos Boozerrel felfegyverkezve már túl sokat kellene fizetnie a Bullsnak ahhoz, hogy egyben tartsa ezt az All-Star felállást. Kérdés, hogy a Bulls vezetői végül kitől válnak meg a luxusadó enyhítése érdekében.