NFL

Letartóztatták Aaron Hernandezt, a Patriots is kirakta keretéből

  • MD

A New England Patriots megvált Aaron Hernandeztől, miután a tight end poszton játszó játékos gyilkossági gyanú miatt bilincsben vitték el otthonából a rendőrök.

Napok óta tartott a nyomozás Aaron Hernandez otthona körül, miután felmerült a gyanú, hogy egyik ismerősének halálához a sportolónak is köze lehetett. A játékos barátja, Odin Lloyd a múlt héten lelte halálát egy lövöldözést követően, és a gyilkosság előtti órákban több megfigyelő kamera is rögzítette, hogy Hernandez és két másik ember Lloyddal volt.

A rendőrség helyi idő szerint szerda reggel kapta meg az elfogatási parancsot, majd Hernandezt saját otthonában verték bilincsbe, és vitték el. A New England Patriots nem habozott sokáig a fejlemények után, és elbocsátotta Hernandezt a csapatból.

"Egy fiatalembert megöltek a múlt héten, és a gyászoló családtagoknak és barátoknak is szeretnénk kifejezni részvétünket. Nem lehet szavakkal leírni, hogy mennyire csalódottak vagyunk amiatt, hogy az egyik játékosunk is gyanúba keveredett a nyomozás során. Tisztában vagyunk, hogy ez egy folyamatban lévő vizsgálat, és teljes mértékben támogatjuk és tiszteletben tartjuk ezt a folyamatot. Ezzel együtt úgy érezzük, hogy ez a menesztés egyszerűen a helyes dolog ennél az esetnél" - szólt a Patriots hivatalos közleménye.

Nem sokkal ezután az NFL is reagált az eseményre.

"Egy NFL-es játékos részvétele ebben az ügyben  mélyen megrendítő. A Patriots menesztette Aaron Hernandezt, aki a bíróságon fog felelni. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk a fiatalembert, aki az áldozat volt ebben az ügyben, és szeretnénk részvétünket kinyilvánítani Odin Lloyd családjának és barátainak."

Hernandezt még 2010-ben draftolta a Patriots, és tavaly egy ötéves, 40 millió dolláros hosszabbítással jutalmazták. Hernandez már a 28. NFL-játékos, akit a február 3-i Super Bowl óta letartóztattak az U-T San Diego adatbázisa szerint.