Átigazolás

Kapust igazolt a Liverpool

A Liverpool kedden este bejelentette Simon Mignolet szerződtetését. A 25 éves kapus a Sunderlandtől érkezik, hosszú távra kötelezte el magát a Vörösökhöz.

Az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra a felek, a Sky Sports szerint 9 millió font körüli összeget kapott a Sunderland. A Liverpool nem tétlenkedik a piacon, Mignolet már a negyedik nyári szerzemény Kolo Touré, Iago Aspas és Luis Alberto után.

"Nagy örömömre szolgál, hogy a Premier League egyik legjobb kapusa írt alá hozzánk. Simon megkapja tőlünk a lehetőséget, hogy bizonyítsa tehetségét" - üdvözölte a 13-szoros belga válogatott játékost új főnöke, Brendan Rodgers.

Mignolet-nak Pepe Reinával kell versenyeznie a csapatba kerülésért, igaz, a 30 éves spanyol hálóőrt összeboronálták nevelőegyesületével, a Barcelonával. "Nem új ez a helyzet, a nemzeti csapatban és a Sunderlandban is voltak kihívóim, Craig Gordon és Keiren Westwood, akik mindketten válogatott kapusok. Ez jó dolog, olyan keményen edzel, ahogy csak tudsz és ez a legjobbat hozza ki belőled. Pepe tapasztalt játékos, alig várom a közös munkát vele, akárcsak Braddel (Brad Jones) és a kapusedzővel" - kommentált Mignolet.

"Simon fantasztikus labdarúgó, szakmailag és a magánéletben is remek srác. Szeretnék köszönetet mondani neki az elmúlt szezonban végzett munkájáért. Nagyon sokat köszönhetünk neki, a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben" - búcsúztatta a portást Paolo Di Canio, a Fekete Macskák menedzsere.