NHL

Visszavonult a Calgary finn kapusa

  • MD

Miikka Kiprusoff a finn válogatottnak elmondta, hogy abbahagyja aktív pályafutását.

A Calgary Flamesnél a fiatalítás most már hivatalosan is elkezdődhet, miután a csapat finn kapusikonja, Miikka Kiprusoff közölte a finn válogatott illetékeseivel, hogy visszavonul. A döntést egy finn újságíró osztotta meg a twitteren, amire egyelőre kérkedően reagáltak a Flamesnél, de már a szezon vége óta sejteni lehetett, hogy végül szögre fogja akasztani a korcsolyákat a finn portás.

A 36 éves játékos 5.833 millió dollárt szabadít fel a Flames fizetési sapkájából visszavonulásával. A cserestop előtti napokban felmerült, hogy a Torontóba cserélnék, de Kiprusoff ezt a transzfert megvétózta - valószínűleg azért, mert már akkor tudta, hogy nem fogja folytatni.

Kiprusoff 36 évesen fejezi be pályafutását - Fotó: USA Today Sports

Kiprusoff még a 2003-04-es idényben csatlakozott a kanadaiakhoz a San Joséból. A 2005-ös szezontól kezdve egyszer sem kezdett 70-nél kevesebb mérkőzést, de idén már utolérték a sérülések és a formahanyatlás, melynek következtében csak 24 találkozón szerepelt 3.44-es kapott gólátlaggal és 88.2%-os védési hatékonysággal. Karrierjét 319-213-71-es mérleggel zárja 92.1%-os védési hatékonysággal és 2.32-es kapott gólátlaggal.

Kiprusofftól a szurkolók is elköszöntek az utolsó hazai mérkőzésen.