NBA

Visszavenné görög fiatalját a New York Knicks

A New York Knicks a Portland Trail Blazersszel tárgyal, hogy visszaszerezze a görög játékost, Kostas Papanikolaou-t, akit tavaly a második körben draftolt a Knicks.

A New York Knicks az alacsonybedobó poszton erősítene a következő szezonra, méghozzá a tavalyi második körös kiválasztottjukkal, Kostas Papanikolaou-val, aki a görög Olympiakosszal már sorozatban második Euroligáját nyerte meg. A görög játékos játékjoga még nem sokkal a draft után került át Portlandbe Raymond Feltonért cserébe, a Blazersnél azonban nem számítanak rá a következő idényben.

A Portlandnek már így is van két nemzetközi alacsonybedobója Nicolas Batum és Victor Claver személyében, valamint az sem vonzó számukra, hogy 1.1 millió dollárért kellene kivásárolniuk Papanikolaou-t az Olympiakoszból.  A játékos ügynöke, Marc Cornstein ezért megkérte a klubot, hogy kezdje el árulni kliensét, aki jövőre már az NBA-ben szeretne szerepelni.

Kostas Papanikolaou jövőre már az NBA-ben akar játszani, a Knicks teljesítheti kívánságát - Fotó: euroleague.net

A Knicks több második körös draftjogot és pénzt ajánlott fel a görög játékosért, de a Portlandnél kitartanak amellett, hogy Papanikolaou az idei drafton valószínűleg már az első körben elkelne, ezért elsőkörös draftjogot kérnek érte cserébe. Eddig ebbe nem volt hajlandó belemenni a Knicks.

Papanikolau az elmúlt idényben 52%-os hatékonysággal értékesítette a triplákat az Euroligában, és a Knicks általános igazgatója, Glen Grunwald részt vett a londoni Final Fournál is megfigyelőként. A Portland előreláthatólag a csütörtöki draft napján fogja eldönteni, hogy hova küldi a görög játékost.