NBA

LeBron James még bizonytalan a jövővel kapcsolatban

  • MD

A Miami Heat legnagyobb sztárja, LeBron James a hétfői ünneplés után megkapta a kérdést, mely a legtöbb Heat-szurkolót érdekelhet: ki fog-e lépni szerződéséből 2014 nyarán. James egyelőre még nem tudja, hogy fog dönteni, de elmondása szerint másképp fogja intézni a dolgait, mint tette azt 2010-ben, amikor Miamiba szerződött.

Nehéz a dolga annak, akit kikiáltanak egy bajnokság legjobb játékosának, hiszen még bajnoki cím esetén sem ünnepelhet anélkül, hogy hozzá ne szegeznék a kérdést, hogyan tovább. LeBron James, a Miami Heat friss kupagyőztes játékosa hétfőn a CNN-ben jelent meg egy interjúja, melyben természetesen megkérdezték a sztárt, hogy mi lesz egy év múlva, 2014 nyarán.

James még 2010-ben szerződött a Miamihoz, és a kontraktus értelmében az utolsó három évre játékos opciója van, tehát letesztelheti a piacot, ha kilép szerződéséből. 2014-ben lesz az első lehetősége Jamesnek arra, hogy megnézze, hogy mennyit is ér a játéka a szabad piacon.

LeBron James egyelőre nem foglalkozik a szabadügynöki lét adta lehetőségekkel - Fotó: USA Today Sports

"Nem tudom, mert még nem is igazán gondoltam rá. Amikor majd elérkezik az idő, akkor profi módon fogom megközelíteni ezt a témát, és meglátjuk, mi történik" - válaszolt James a kérdésre, mely sok Miami szimpatizánst foglalkoztat.

2010-ben James egy egyórás műsor keretében közölte döntését az ESPN sportcsatornán, ami miatt sokan megorroltak rá. James tisztában van a kritikai felhanggal, és fogadkozott, hogy a jövőben másképp fogja rendezni a dolgait.

"Tanulsz a hibáidból, legalábbis én mindig is tanultam. Ha ismét jön a lehetőség, és megint ebben a helyzetben leszek, akkor képes leszek sokkal jobban kezelni az egészet."