NBA

Brian Shaw a Nuggetsnél kötött ki

  • MD

A Denver Nuggets megállapodott Brian Shaw-val, az Indiana Pacers segédedzőjével a Nuggets vezetőedzői posztjáról. Ez lesz Shaw első vezetőedzői tapasztalata az NBA-ben.

Josh Kroenke, a Nuggets tulajdonosa és Tim Connelly, a csapat új általános igazgatója tartották szavukat, és még a draft előtt ráakadtak az új vezetőedzőre. Brian Shaw, akit több együttessel is szóba hoztak az edzőkeringő során, végül a Denverre adta le voksát, ahol az év edzőjének, George Karlnak a nyomdokaiba fog lépni.

"Nem tudom kellő módon kifejezni a hálámat. Enyhén szólva is egy hullámvasút volt az elmúlt időszak, de most egyszerűen csak hálás vagyok a lehetőségért, hogy ezt a csapatot vezethetem. Az elmúlt években 11-12 meghallgatáson vettem részt, és úgy érzem, hogy a legjobbak legjobbjaitól tanultam. Általában várni kell azokra a dolgokra, amik érnek valamit. Úgy érzem, hogy eleget vártam és kiérdemeltem ezt" - nyilatkozta Shaw.

Brian Shaw Phil Jacksontól, az NBA egyik legeredményesebb vezetőedzőjétől tanulhatta el a szakmát - Fotó: USA Today Sports

Shaw 2003-as visszavonulását követően Phil Jackson szárnysegédje lett, majd ezt követően Frank Vogel munkáját segítette ki. Az ő kezei alatt Paul George az elmúlt idény legtöbbet fejlődött játékosa lett, és a szakember igazi játékosbarát edző hírében áll.

Korábbi kollégái is úgy vélik, hogy a Nuggets nagyon jól járt Brian Shaw szerződésével. Donnie Walsh, a Pacers elnöke szerint tökéletesen beleillik majd Shaw a Nuggets rendszerébe, míg Jackson szerint sokat kamatozhat majd a denveri együttes Shaw leigazolásából.

Shaw leszögezte, hogy bár a háromszöges támadás híve, amit még Jacksontól tanult el a Los Angeles Lakersben töltött évek alatt, nem fog görcsösen ragaszkodni ehhez a taktikához.

"Bár a háromszögben játszottam, és ezt is tanítottam edzőként, ezen kívül rengeteg más rendszerben is játszottam, szóval nem fogom minden áron ezt alkalmazni a Nuggetsnél. Sok filmet meg fogok nézni, amiben a csapat jól teljesített, és a futás egyike volt ezeknek. A továbbiakban ezekre a dolgokra fogunk építkezni."

Shaw a Memphis Grizzlies elbocsátott vezetőedzőjét, Lionel Hollinst ütötte ki a nyeregből a Nuggets vezetőedzői posztjáért folytatott versenyben. Shaw-t hivatalosan helyi idő szerint kedd délután mutatják be.