Konföderációs Kupa

Balotelli befejezte, hazautazott Brazíliából

Mario Balotelli már nem lép pályára a Brazíliában zajló Konföderációs Kupán, mivel az olasz labdarúgó-válogatott szakvezetése úgy döntött, hazaküldi a combizomsérüléssel bajlódó csatárt.

Balotelli

Az már korábban eldőlt, hogy a futballista csütörtökön nem tudja vállalni a játékot a világ- és Európa-bajnok spanyolok elleni elődöntőben, majd Cesare Prandelli szövetségi kapitány - miután beszélt Enrico Castellacci csapatorvossal - úgy határozott, hogy a vasárnapi bronzmérkőzésen vagy döntőben sem kockáztatja meg Balotelli szerepeltetését.

"Természetesen ő most nagyon csalódott, de nincs elég idő, hogy visszatérhessen" - mondta a szakvezető, aki hozzátette, nem a játékos klubjának, az AC Milannak a nyomására engedték haza a Konföderációs Kupán kétszer eredményes támadót, aki az utolsó csoportmeccsen, a braziloktól elszenvedett 4-2-es vereség alkalmával sérült meg.

Az olaszok már a második játékost küldték haza a tornáról sérülés miatt, előzőleg Balotelli klubtársa, Ignazio Abate vállproblémák miatt dőlt ki a sorból. A Squadra Azzurra irányítója, Andrea Pirlo továbbra is külön edz társaitól, de az orvosi stáb továbbra is bízik benne, hogy ő csütörtökön tudja vállalni a játékot.

[1373440] 2013-06-27 21:00:00 Spanyolország - Olaszországx;