Sportfogadás

Ibrahimovic exklubja és a bajnok csatájából gazdagodnánk meg

  • Nacsa Tamás
megosztom

A svéd Allsvenskan 14. fordulójának hétfői mérkőzései közül kétségkívül a legnagyobb összecsapás a Malmö-Elfsborg találkozó lesz. A felek remek formában várják a rangadót, bár a háromhetes kényszerszünet után a hazaiaknak sikerült jobban a múlt héten lejátszott bajnoki meccs. Mivel a csapatok az idei szezonban is jól termelnek, ráadásul az egymás ellen lejátszott találkozóik mindig gólparádéba fulladnak, így gólokra fogadunk.

Malmö-Elfsborg
Hathárom-tipp: A mérkőzés góljai 2,25 felett (ázsiai gólok)
Végeredmény: 2-1
Iroda: Pinnacle @ 1.75
Iroda: Bet365 @ 1.70
Iroda: BetRedKings @ 1.69
Tipperősség: 6/10
Eddig éri meg: 1.65

A hétfői mérkőzést a Malmö a negyedik, míg az Elfsborg a harmadik helyről várja. A felek egyenlő pontszámmal állnak, vagyis vérbeli rangadóra van kilátás.

Egyre jobb formában van a Malmö, hiszen egy vereség és két döntetlen után legutóbbi két találkozóját megnyerte. A háromhetes szünetet követően a Syrianska otthonából hozták el a három pontot egy változatos mérkőzésen a kék-fehérek.

Jól kezdte a szezont a hazai csapat, azonban jött egy hullámvölgy, ami miatt kissé leszakadtak a Helsingborgstól, azonban az utóbbi mérkőzéseken már bombaformában játszottak a malmőiek. A jó szereplés annak köszönhető, hogy a csatárokon kívül mások is megtalálták góllövőcipőiket, és most már hármasával rugdossák a gólokat. Igaz, a Tokleo Rantie és Magnus Eriksson vezette támadóalakzattal eddig sem volt probléma, hiszen az idei szezon valamennyi tétmérkőzésén legalább egyszer mindig mattolták az éppen aktuális ellenfelet. A védelemről viszont nem lehet dicshimnuszokat írni, hiszen a kezdeti stabilitásuk megbomlott, a legutóbbi hét találkozójukon legalább egy gólt mindig kaptak a kék-fehérek, a múlt héten az utolsó Syrianska ellen kétszer kellett Johan Dahlin kapusnak kivenni a labdát a hálóból…

Ami a vendégeket illeti, az Elfsborg is jó formában van, hiszen utolsó öt tétmérkőzéséből hármat megnyert, míg egyszer remizett és egyszer kikapott. A szűk háromhetes leállás után viszont csak egy gólnélküli döntetlenre voltak képesek a sárga-feketék a Gefle ellen hazai pályán.

A regnáló bajnok Elfsborg kerete kissé átalakult a tavalyihoz képest, így nem csoda, hogy a rajtnál picit beragadtak a borásiak. El kellett telnie pár fordulónak, hogy összeszokjanak a játékosok, de az ötödik körtől kezdve futószalagon szállítják a győzelmeket a vendégek. Nem jött jókor a háromhetes kényszerleállás a sárga-feketéknek, hiszen a gyengécske Gefle védelmét nem tudták feltörni a múlt héten. Talán még idejében jött ez a kudarc, mivel még csak a bajnokság feléhez közeledünk. A vendégek támadógépezete az egyik legerősebb a ligában, hiszen olyan játékosok találhatók a csatársorban, mint Lasse Nilsson, James Keene és Mohamed Bangura, akik a svéd bajnokság legjobb támadói közé tartoznak. Így nem meglepő, hogy két mérkőzés kivételével mindegyiken eredményesek voltak a borásiak. A védelem újabban remekel, hiszen a legutóbbi három tétmérkőzésüket kapott gól nélkül hozták le a sárga-feketék, igaz, ha egy valamire való csapattal találkoztak, mint amilyen a Malmö, akkor biztos, hogy legalább egyszer kapituláltak…

A két csapat legutóbb augusztusban találkozott az Elfsborg otthonában, amikor a hazai csapat kiütötte a Malmö csapatát. Az első félidőben a sárga-feketék voltak jobbak, aminek köszönhetően megszerezték a vezetést. A második játékrész elején a vendégek nagyobb fokozatra kapcsoltak, és kiegyenlítettek, de túl korán dőltek hátra, hiszen a mérkőzés utolsó 20 percében a borásiak három gólt is szereztek, s végül 4-1-re győztek.

A két csapat egymás ellen
Év Párosítás Eredmény
2012 Elfsborg – Malmö 4-1
2012 Malmö – Elfsborg 1-0
2011 Malmö – Elfsborg 2-1
2011 Elfsborg – Malmö 3-0

A hazaiaknál Mathias Concha és Filip Helander nem áll Rikard Norling vezetőedző rendelkezésére, míg a vendégeknél Jon Jonsson és Simon Hedlund küzd sérüléssel.

Ennek fényében a várható kezdőcsapatok:
Malmö: Dahlin – Albornoz, Ricardinho, Jansson – Friberg, Halsti, Hamad, Thern – Eriksson, Forsberg, Rexhepi.

Elfsborg: Ellegaard – Holmén, Larsson, Larsson, Söderberg – Claesson, Hult, Ishizaki, Rohdén – Keene, Nilsson.

Mindkét csapat a támadófutball elkötelezett híve, így nem meglepő, hogy a hétfői találkozón is támadófelfogásban lépnek pályára a csapatok. Mivel a Helsingborgs vasárnap botlott, amelyik együttes a 19:05-kor kezdődő rangadót megnyeri, az egy pontra megközelítheti az első helyet. Emiatt biztos, hogy mind a Malmö, mind az Elfsborg mindent megtesz azért, hogy megszerezze a három pontot, vagyis egy olyan mérkőzésre van kilátás, ahol felváltva foroghatnak veszélyben a kapuk. Emellett a kék-fehérek szeretnének visszavágni a tavalyi 4-1-es zakóért, míg a vendégek 2007 után újra szeretnének győzni az Swedbank Stadionban.

Összességében úgy gondoljuk, hogy a két legerősebb játékoskerettel rendelkező svéd csapat rangadóján minden esély meg van arra, hogy legalább három gól szülessen, amire a csapatok idei formái mellett a korábbi egymás elleni mérkőzések alapján is jó esély mutatkozik. Azonban ha csak két gól születne, akkor sem kellene búslakodnunk, hiszen legalább a feltett tétünk felét visszakapnánk.

A két csapat utolsó öt mérkőzése
A Malmö utolsó öt mérkőzése Eredmény Az Elfsborg utolsó öt mérkőzése Eredmény
Syrianska – Malmö 2-3 Elfsborg – Gefle 0-0
Brommapojkarna – Malmö 1-3 Hacken – Elfsborg 0-1
Malmö – Helsingborgs 1-1 Elfsborg – Brommapojkarna 6-0
Mjallby – Malmö 2-2 Helsingborgs – Elfsborg 2-1
Djurgarden – Malmö 3-2 Norrköping – Elfsborg 1-2
[1379562] 2013-06-24 19:05:00 Malmo FF - Elfsborgx;
megosztom