Kosárlabda

Erzsébet-tábor Báder Márton vezetésével

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatásával meghirdetett kosaras Erzsébet-tábor a Balatonnál Báder Márton vezetésével sikeresen lezajlott. A táborokban résztvevő gyerekeknek - akik sok esetben sportegyesületektől, edzőjükkel együtt érkeztek – a válogatott center és társai igazi kosaras programot állítottak össze.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány ez évben kiírt pályázatain, azaz az Erzsébet-programban, idén összesen több mint 135 ezer ember részesül támogatásban üdülési szolgáltatás formájában, ebből több mint 73 ezer gyermek jut üdülési és táborozási lehetőséghez. Közülük több mint 40 ezren vesznek majd részt a több mint 50 Erzsébet-táborban, és a még nyitott Erzsébet-tábor pályázatoknak köszönhetően az Erzsébet-programban részt vevő gyermekek száma további 10 ezerrel nőhet - olvasható az MKOSZ közleményében.

Az Erzsébet-program keretében ellátott közfeladatok megvalósítását az Erzsébet-utalvány forgalmazásának pénzügyi eredménye biztosítja, központi költségvetési források bevonása nélkül.

Az Erzsébet-program egy újszerű európai válasz arra, hogy a társadalmi szolidaritást nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is képviselni kell. A második évébe lépett Erzsébet-program Európa-szerte az egyik legsikeresebb eszköz az állam szociális felelősségének érvényesítésére.