NB I

Bekő Balázs aláírt Kecskemétre - hivatalos

Bekő Balázs lett a Paksra távozó Horváth Ferenc utódja: a 41 éves tréner hétfőn aláírta kettő plusz egy évre szóló szerződését, mely után már edzést is tartott.

Bekő Balázs játékosként közel 300 élvonalbeli mérkőzésen léphetett pályára, ennek zömét a Videotonban játszotta. A fehérváriakon kívül a Gázszer, az FTC, valamint a Vasas mezét is magára öltötte, légiósként az Apoel Jeruzsálemben töltött el egy esztendőt. Edzői karrierjét 2004-ben Nyíregyházán kezdte, onnan egy évvel később visszatért a Videotonhoz, ahol 2007-ig az utánpótlásban tevékenykedett. Ekkor került a felnőtt csapathoz, ahol 2011-ig pályaedzőként számítottak rá, ebben az évben Dr. Mezey György mellett bajnoki címet is ünnepelhetett. 2012 nyarán vette át a Budaörs irányítását, a csapattal NB III-as bajnoki címet szerzett, és végül osztályzón maradtak le az NB II-es indulásról - foglalja össze Bekő eddigi életútját a kecskemetite.hu.

Bekő Balázs a Pakshoz távozó Horváth Ferencet váltja a kispadon. A Kecskemét a legutóbbi szezonban a hetedik helyen végzett az OTP Bank Ligában.