Bundabotrány

Az öngyilkos klubigazgató utasított a bundára - sajtóhír

Sajtóhírek szerint terhelő vallomást tettek Kutasi Róbertre, a REAC egykori vezetőjére a klub korábbi labdarúgói. A Blikk szerint két korábbi rákospalotai labdarúgó jegyzőkönyvben rögzített vallomása azt bizonyítja, hogy Kutasi aktívan részt vett a bundázásban.

Az újság azt írja, a REAC öt – a fogadási botrányban vádlott – korábbi focistája is azt állította, a 2012. március 1-jén öngyilkosságot elkövető, egy zuglói toronyház tizenhatodik emeletéről a mélybe ugró sportvezető tudott arról, hogy mérkőzéseket manipuláltak, sőt a szervezésben is szerepet vállalt.

Először Erős Károly vallomásában olvasható, hogy Kutasi kérte tőlük, legalább két góllal veszítsék el a 2008. február 27-én rendezett Honvéd-REAC Ligakupa-meccset (50-), de további négy futballista, K. Vince, Cs. Gergő, K. Balázs és S. Balázs is beszélt a vezető szerepéről. K. Vince például az mondta, kényszerítette őket Kutasi a csalásra. Korábban Horváth Gábor, az magyarországi bundabotrány egyik főszereplője által felrajzolt bundatérképen is szerepelt a sportvezető neve.

Jelenleg tizenöt egykori REAC-alkalmazottat - tizennégy labdarúgót és egy edzőt - vádolnak, s a kék-sárgák nyolc, 2007 és 2009 között lejátszott tétmeccse gyanús. A vallomások az ősszel kezdődő tárgyalások során nyilvánosak lesznek.