Jégkorong

30 éves kanadai edző Miskolcon

A Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata két hónapos tárgyalássorozat után megegyezett a csapat új vezetőedzőjével, Travis Younggal.

Hosszú tárgyalássorozat végére tettek pontot a Miskolci Jegesmedvék vezetői a hétvégén. Miután május elejére kiderült, hogy Tim Kehler nem Miskolcon képzeli el a jövőjét, a csapat menedzsmentje nekilátott az új tréner kereséséhez. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy döntöttek, hogy kanadai szakemberek segítségét kérik a legmegfelelőbb jelölt megtalálásához, így kapcsolódott be a munkába Glen Williamson és Bob Dever - olvasható a klub hivatalos honlapján.

A vezetők az elmúlt két hónapban több edzőjelölttel is felvették a kapcsolatot. A folyamatos egyeztetés végén mindkét kanadai szakember Travis Youngot javasolta a Jegesmedvék vezetésének, mint egy olyan fiatal edzőt, aki rendkívül ambiciózus, felkészült, képzett, a legmodernebb módszerekkel dolgozik, és nagy benne a bizonyítási vágy.

A Jegesmedvék vezetői többször személyesen is beszéltek Travis Younggal az elmúlt hetekben. Rugalmas és közvetlen embernek ismerték meg, aki mindenkivel megtalálja a megfelelő hangot.  Young 30 éves, de már hat évet a CIS-ben, a kanadai egyetemi ligában másodedzőként dolgozott. Játékosként kitűnő hátvéd volt, ám a nyolcadik agyrázkódás után, 24 évesen kénytelen volt felhagyni aktív játékos-pályafutásával. Az Acadia Universityn azonban ragaszkodtak hozzá, így másodedzőként tért vissza, és azóta is ott dolgozott. Igazi hokicsaládból származik, hiszen nagybátyja John Paddock, számos AHL csapat mellett az NHL-ben az Ottawa Senators és a Winnipeg Jets vezetőedzője is volt. A Jegesmedvék új vezetőedzője augusztus 1-jén kezdi meg a munkát új csapatával Miskolcon.

Tovább bővült a Miskolci Jegesmedvék játékoskerete is. A következő szezonban a z együttest erősíti Hajós Roland a Sapa Fehérvárból. Neki nem lesz ismeretlen a miskolci jégcsarnok, hiszen a 2009-10-es szezonban már játszott itt. A 23 éves csatár az elmúlt szezonokban az EBEL-ben kevés lehetőséget kapott, a MOL Ligában viszont remekül szerepelt.