Sportfogadás

Veretlenek csatája hozhat pénzt a konyhára

  • Nacsa Tamás
megosztom

A svéd Allsvenskan 14. fordulójának vasárnapi mérkőzései közül kétségkívül a legnagyobb összecsapás a Kalmar – Helsingborgs találkozó lesz. A vendégek várják jobb formában a találkozót, ráadásul idegenben még veretlenek, azonban a piros-kékek már három hete nem léptek pályára, míg a hazaiak a kötelező pihenő letelte után már két összecsapáson is túl vannak, továbbá a Guldfágeln Arénában még nem kaptak ki, így az esélyek kiegyenlítődnek. Éppen emiatt, na meg az egymás elleni mérkőzéseik tükrében fogadunk arra, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Kalmar gólöröm

Kalmar – Helsingborgs
Hathárom-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
Iroda: Betfair @ 1.75
Iroda: Bet365 @ 1.67
Iroda: William Hill @ 1.67
Tipperősség: 5/10
Eddig éri meg: 1.65

A vasárnapi mérkőzést a Kalmar az ötödik, míg a Helsingborgs az első helyről várja. A felek közt mindössze hat pont a különbség, igaz, a hazaiak két meccsel többet játszottak, de így is rangadóra van kilátás.

Közepes formában várja a Kalmar a Helsingborgs elleni összecsapást, hiszen legutóbbi öt mérkőzéséből kettőt megnyert, kettőt elveszített és egyet döntetlenre adott. A háromhetes szünet után a héten már két összecsapáson is túl vannak Nanne Bergstrand fiai, melyeken egy döntetlen és egy győzelem a mérlegük.

[1379558] 2013-06-23 17:30:00 Kalmar FF - Helsingborgx;

A kalmariak csapatát legjobban az MTK-hoz lehetne hasonlítani. Minden évben kinevelnek több tehetséges játékost, akiket aztán eladnak külföldi bajnokságba, vagyis évről-évre kezdhetik elölről a csapatépítést. Az egyetlen állandóságot csak a vezetőedző Nanne Bergstrand képviseli, aki már több, mint 10 éve a Kalmar mestere. Bergstrand filozófiája a támadófutball, hiszen évek óta a 4-3-3-as rendszerben játszatja csapatát. Főleg hazai pályán csillogtatják erényeiket a kalmariak, ahol bárkinek neki mennek. Emiatt már majdnem többször is megütötték a bokájukat, azonban legalább egy pontra mindig jók voltak a Guldfágeln Arénában az idei szezonban. A túlzott támadófutball miatt azonban nagyon sokszor nem marad elég erő a védekezésre, így viszonylag sok gólt kapnak a piros-fehérek.

Ami a vendégeket illeti, bombaformában várja a Helsingborgs a vasárnapi találkozót, hiszen legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert, míg egyet döntetlenre adott. Igaz bő három hete nem léptek pályára a piros-kékek.

A vendégek az idei szezonban szeretnék visszahódítani a bajnoki trónt, ennek érdekében Roar Hansent ültették a csapat kispadjára. Ez a váltás nagyon jól bevált, hiszen a helsingborgiak idegenben még veretlenek, és az egész szezont tekintve három mérkőzés kivételével az összes többit megnyerték, ráadásul nem is akárhogy. Imponáló támadó játékot mutatnak be hétről-hétre a piros-kékek, így nem meglepő, hogy messze ők szerezték a legtöbb gólt a bajnokságban. Mondjuk ilyen támadóalakzattal, mint Mattias Lindström, Robin Simovic és David Accam ez egyáltalán nem csoda. Nem lennénk meglepve, ha a ghánai származású Accamot szeptembertől egy európai top bajnokságban látnánk. A védekezésükkel is minden rendben, hiszen a legkevesebb kapott találatot is a helsingborgiak jegyezhetik.  Persze pont az olyan rangadókon sikerült gólokat kapniuk a vendégeknek, mint amilyen a vasárnapi is lesz.

A két csapat legutóbb augusztusban találkozott a Helsingborgs otthonában, amit a tavalyi svéd bajnokság legjobb mérkőzésének tituláltak. Az akkori mérkőzést a piros-kékek kiütéssel, 7-2-re nyerték meg. Érdekessége az összecsapásnak az eredmény tekintetében, hogy a Kalmar egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a mérkőzésen, csak a hazaiak kiváló százalékban értékesítették helyzeteiket.

A hazaiaktól Paulus Arajuuri és Anton Agebjorn hiányzik majd, míg a vendégektől Walid Atta, Rachid Bouaouzan és Alvaro Santos nem léphet pályára sérülés miatt.

Ennek fényében a várható kezdőcsapatok:
Kalmar: Berisha – Nouri, Öhman, Solheim, Thorbjörnsson – Hallberg, Sipiáo – Rydström, Söderqvist, McDonald – Diouf.
Helsingborgs: Hansson – Krafth, Sadiku, Larsson, Hanstveit – Lindström, Mahlangu, Gashi, Accam – Simovic, Bedoya.

Mindkét vezetőedző támadófelfogásban küldi pályára csapatát, vagyis egyértelműen a három pontért szállnak harcba a felek. Igazából ez nem meglepő, mert mind a Kalmar, mind a Helsingborgsnak az idei játékát a győzni akarás jellemzi. Ezen a rangadón pedig ez hatványozottan igaz, hiszen a hazaiak szeretnének visszavágni a tavalyi 7-2-ért, míg a vendégek az üldözőket, mint például a Kalmart, szeretnék leszakítani magukról. Továbbá a kalmariak a hazai, míg a helsinborgiak az idegenbeli veretlenségüket szeretnék tovább nyújtani.

Ezt a „hatpontos” találkozót a vendégek várják jobb formában, azonban már három hete nem léptek pályára. A kalmariaknál már visszaállt a versenyritmus, hiszen a héten már két bajnokit is lejátszottak, így a hazai pálya előnyével együtt úgy érezzük, hogy az esélyek kiegyenlítődnek. Emiatt is, na meg az utóbbi években az egymás ellen mutatott gólparádéjaik miatt is, minden esély meg van arra, hogy mindkét csapat szerezzen gólt, amire nagyon jó kis szorzót kaphatunk.

 

megosztom