Tenisz

Serena ne ítélkezzen, elcsábított egy családos férfit - Sarapova

Serena Williams pár napja nagy port kavaró interjút adott a Rolling Stone magazinnak, amelyben többek között nagy riválisára, Marija Sarapovára is kitért.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 16-szoros Grand Slam-győztes amerikai klasszis egy 2012 augusztusában történt, steubenville-is erőszakként elhíresült ügyben is véleményt formált, szerinte a csoportos nemi erőszak 16 éves áldozata is hibás. Nem ez volt az egyetlen téma, amit érintett az interjúban, Marija Sarapovára is kitért, kritizálta az orosz szépséget, barátját, a szintén teniszező bolgár Grigor Dimitrovot pedig úgy írta le, mint "a srác fekete szívvel". Az amerikai ugyan nem név szerint kritizálta vetélytársát, de egyértelműen beazonosítható Sarapova.

"Sosem szoktam személyeskedni. A pályán mindannyian tiszteljük egymást. Úgy vélem, vele kapcsolatban az eredményeiről kellene beszélni, ahelyett, hogy vitákat generálunk" - reagált a világranglista harmadik helyezettje.

"Ha magánéleti dolgokat hoz szóba, talán beszélhetne a saját kapcsolatáról, a barátjáról, aki házas volt, és gyerekei vannak" - szúrt oda ellenfelének az orosz versenyző. Az ifjabbik Williams-lány edzéseit tavaly június óta a francia Patrick Mouratoglou irányítja, akivel a pályán kívül is egymásra találtak és aki otthagyta Serena miatt a családját.

"Annyi mindenről, pozitív dolgokról beszélhetne az életével kapcsolatban. Szerintem erről kellene szólnia a híreknek. Hatalmas tisztelet van bennem Serena iránt az eredményei miatt, ez soha nem fog megváltozni. De szomorúan olvastam, milyen véleményt formált a nemi erőszakról" - tette hozzá Sarapova. Williams azóta bocsánatot kért mondataiért.

A két teniszező legutóbb a francia nyílt teniszbajnokság döntőjében csapott össze, Serena két szettben nyert. Ez volt a két játékos 16. egymás elleni összecsapása, Sarapova ezek közül mindössze kettőt nyert meg, 2004 óta nem tudott felülkerekedni riválisán.