NBA

Fontos láncszemét veszítheti el a Warriors

  • Barcsai Róbert

Az idei szezon legnagyobb meglepetését a Golden State Warriors együttese okozta, azonban az oaklandi gárdára érdekes nyár vár. A legújabb hír szerint ugyanis Carl Landry kiléphet szerződéséből.

Carl Landry

Ha valaki akkora meglepetést tud okozni az NBA-ben, mint amekkorát idén a Golden State Warriors, akkor természetes, hogy a vezetőség legnagyobb feladata a holtszezonban a keret egyben tartása, illetve megerősítése .

A jelek szerint előbbi gondot okozhat az oaklandieknek, mivel az egyik legfontosabb csere, Carl Landry kiléphet jelenlegi kontraktusából, legalábbis ügynöke, Mark Bartelstein szavai mindenképpen erre utalnak: "Sokkal többet ér, mint ahogyan azt a szerződése mutatja. Ennek megfelelően abba az irányba tartunk, hogy kilépjen kontraktusából. Persze a dolgok változhatnak..."

Carl Landry tavaly 1+1 éves szerződést kötött a Warriorsszal, összesen nyolcmillió dollár értékben. Mivel játékos-opcióval rendelkezik, ezért megteheti, hogy felbontja kontraktusát a Golden State-tel.

A csatár idén minden mérkőzésen pályára lépett, 23.2 perces játékidejével 10.8 pontot és 6 lepattanót átlagolt, előbbi kategóriában pedig kereken egy pontot javult a rájátszásban. Ennek megfelelően érzékeny veszteséget szenvedne el a Warriors, ha a játékos valóban kilépne a szabadügynök-piacra.