NHL

A Sharks hosszabbított fenegyerekével

  • MD

A San Jose Sharks hároméves, 6 millió dolláros hosszabbítást kötött Raffi Torresszel.

A San Jose Sharks az idei cserestopkor csapott le Raffi Torres szolgálataira, és a veterán csatár gyorsan belopta magát a Sharks vezetők szívébe - még akkor is, ha a tavalyi évhez hasonlóan az idei szezon is eltiltással ért véget számára.

A Sharks három évre szóló hosszabbítást firkantott alá Torresszel, a szerződés 6 millió dollárt fog fizetni a játékosnak, aki évi 2 millió dollárral fog beszámítani a fizetési sapkába.

"Örülünk, hogy Raffit visszahoztuk a San Jose Sharkshoz. A pálya mind a három zónájában keményen dolgozik, és sok adalékot hozott a keretünkbe az elmúlt szezonban. Úgy véljük, hogy ő nagyszerűen bele fog illeni a csapatunkba a jövőben is" - nyilatkozta Doug Wilson, a San Jose igazgatója.

Torres harcias játékstílusát kedvelik San Joséban - Fotó: Getty Images

Torres mostanában a kemény ütközéseiről került reflektorfénybe: tavaly Marian Hossát küldte kórházba, amiért 25 meccsre szóló eltiltást róttak ki rá. Idén is utolérte őt a fegyelmi bizottság keze, és a főcsoport-elődöntőben a Los Angeles Kings elleni párharc hátralévő részére eltiltották a playoff versenyéből - ami a Sharks számára a végállomást jelentette.

Torrest még az ötödik helyen draftolta a New York Islanders a 2000-es újoncbörzén, az Edmontonnal volt egyszer egy 27 gólos idénye. 630 mérkőzésen 134 gólnál és 121 asszisztnál jár.